Snel naar info voor:
Share |
Inhoud

Recreatieondernemer blijft baas over eigen elektriciteitsnet

electriciteit 200pwoensdag 11 januari 2012 10:00

Recreatieondernemers kunnen in de toekomst gewoon hun eigen elektriciteitsnet beheren en energie blijven leveren aan hun gasten. Na een intensieve lobby van RECRON maakt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) een uitzondering voor recreatieondernemers in de wijziging van de elektriciteitswet.
Dit scheelt een gemiddeld recreatiebedrijf 100.000 euro aan nalevingskosten en regeldrukverzwaring. In plaats van de wet gaat RECRON een code netbeheer opstellen waarin komt te staan aan welke minimale eisen recreatieondernemers moeten voldoen rondom netbeheer en energielevering.

RECRON heeft het afgelopen jaar zwaar ingezet op een werkbare oplossing voor recreatieondernemers. Zo zijn er al ruim 5 jaar gesprekken met ambtenaren van het ministerie geweest en is het standpunt van RECRON verschillende malen onder aandacht van minister Verhagen (EL&I) gebracht. In eerste instantie leidde dit niet tot resultaat. De minister zond voor de zomer een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer waarin onvoldoende rekening werd gehouden met de belangen van de recreatieondernemers.

Daarom heeft RECRON de woordvoerders Energie van verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer benaderd om ons standpunt onder de aandacht te brengen. In gesprekken met Kamerleden van verschillende politieke partijen is duidelijk gemaakt dat het wetsvoorstel een slechte oplossing is voor alle partijen. Naar aanleiding van deze gesprekken heeft de Tweede Kamer 5 pagina’s met kritische vragen gesteld aan de minister.

Na dit schot voor de boeg van de Tweede Kamer kwam de oplossing van RECRON opnieuw op de agenda van het ministerie. Na enkele gesprekken besloot de minister om de oplossing van RECRON over te nemen. Geen wetsvoorstel, maar minimale eisen in een code netbeheer waarmee wordt voldaan aan de Europese wetgeving.

Het wetsvoorstel moet nog wel definitief worden vastgesteld door de Tweede en Eerste Kamer. RECRON blijft in 2012 scherp opletten dat oplossing van RECRON ook echt wordt uitgevoerd.

« Terug

Reacties op 'Recreatieondernemer blijft baas over eigen elektriciteitsnet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

«Terug
Hoofdmenu

Snel naar info voor: