Snel naar info voor:
Share |
Inhoud

Goede start van toeristisch seizoen

Paasvakantiedinsdag 10 april 2012 10:18

850.000 buitenlandse toeristen tijdens Pasen!
Pasen 2012 zorgde, ondanks het wisselvallige weer, voor een prima start van het toeristisch seizoen. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) brachten zo’n 850.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland door. Daarnaast genoten zo’n 250.000 Nederlanders van een korte paasvakantie in eigen land. Bovendien ondernamen Nederlanders ruim 20 miljoen uitstapjes in eigen land. Samen besteedden de binnenlandse en buitenlandse bezoekers dit jaar zo’n 600 miljoen euro tijdens Pasen in ons land.

Bollenstreek en steden populair
Vorig jaar hadden we een uitzonderlijk goed Pasen: het viel erg laat en het weer was zomers. Dit jaar viel Pasen ‘normaal’ en waren de weersverwachtingen wisselvalliger. Toch spreekt de sector van een positieve start van het seizoen. Net zoals voorgaande jaren kwamen de meeste buitenlandse toeristen uit Duitsland, gevolgd door de Belgen. Opvallend was ook het aantal Britten, Amerikanen en Aziaten. Populaire bestemmingen voor de buitenlandse bezoekers waren dit jaar de Bollenstreek en de grote steden. Daarnaast was de Floriade een belangrijke trekker voor met name onze buurlanden.

Lekker weg in eigen land

Van de 450.000 Nederlanders die op vakantie gingen tijdens de paasdagen, bleven er zo’n 250.000 in eigen land. Naast vakanties ondernemen Nederlanders traditiegetrouw ook veel uitstapjes tijdens Pasen. Nederlanders lieten zich deze Pasen niet uit het veld slaan door het wisselvallige weer en trokken er vol opuit. Dit jaar ondernamen Nederlanders ruim 20 miljoen uitjes. Fietsen of wandelen was daarbij populair, net zoals een bezoek aan een (muziek)evenement, meubelboulevard, tuincentrum, attractiepark en museum.

Bungalows en hotels goed bezet
De accommodaties aan de kust waren ook dit jaar populair. Door het hele land waren de bungalows, vakantiehuisjes en hotels vrij goed bezet. De campings hadden gemiddeld een lagere bezetting dan vorig jaar, vanwege de grotere afhankelijkheid van het weer.

Bestedingen
De toeristische sector is van groot belang voor de Nederlandse economie: met Pasen besteedden Nederlanders tijdens hun vakantie en uitstapjes in eigen land ruim 400 miljoen euro. De buitenlandse dag- en verblijfstoeristen gaven bijna 200 miljoen euro uit tijdens hun verblijf in Nederland. In totaal werd er tijdens de paasdagen zo’n 600 miljoen euro uitgegeven in Nederland aan vervoer, verblijf en vermaak.

Labels
Bedrijfsgroep - Buitensport
Bedrijfsgroep - Concerns
Bedrijfsgroep - Dagrecreatie
Bedrijfsgroep - Groepsaccommodaties
Bedrijfsgroep - Kampeer en Bungalow
Bedrijfsgroep - Overig
Bedrijfsgroep - Sauna's en Thermen
Bedrijfsgroep - Zwembaden
Ledenportal homepage nieuws
Provincie - Drenthe
Provincie - Flevoland
Provincie - Friesland
Provincie - Gelderland
Provincie - Groningen
Provincie - Limburg
Provincie - Noord-Brabant
Provincie - Noord-Holland
Provincie - Overijssel
Provincie - Utrecht
Provincie - Zeeland
Provincie - Zuid-Holland
Publiek Nieuws
RECRON Intern

« Terug

Reacties op 'Goede start van toeristisch seizoen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > april

«Terug
Hoofdmenu

Snel naar info voor: