(Financiële) voordelen

Belangenbehartiging

RECRON is sterk vertegenwoordigd in lokale, provinciale, landelijke en Europese overlegorganen en werkt nauw samen met de politiek.. RECRON wordt door de politiek gezien als een serieuze gesprekspartner. 

Voorbeelden van belangenbehartiging zijn:

Persoonlijk advies en ondersteuning

De RECRON regiomanager behartigt de belangen in uw regio. U krijgt persoonlijke ondersteuning bij ontwikkelingen op het gebied van implementatie wet- en regelgeving en kwaliteitsverbetering. 

Daarnaast ontvangt u indien gevraagd betrouwbaar advies door RECRON TOP Leveranciers en TOP Adviseurs.

Netwerkbijeenkomsten en het delen van kennis

Het delen van kennis en informatie tijdens netwerkbijeenkomsten staat centraal naast het ontmoeten van uw collega-ondernemers RECRON organiseert met regelmaat  bijeenkomsten waarvoor leden worden uitgenodigd.

Gratis eerstelijns juridisch advies

RECRON geeft u persoonlijk advies en eerstelijns juridische ondersteuning. Heeft u een (juridisch) probleem, dan helpen wij u graag richting een oplossing. En wanneer u voor de Geschillencommissie moet verschijnen, geven wij u graag tips en advies.

Cao Recreatie en Cao Dagrecreatie

RECRON beschikt over 3 cao's:

RECRON Voorwaarden

U leest alles over uw rechten en plichten in de RECRON-voorwaarden. Deze duidelijke afspraken zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond en de ANWB. Als u ze zorgvuldig doorleest, weet u precies waar u aan toe bent.

Het nieuwe consumentenrecht is in 2015 aangepast aan de Europese richtlijnen. Dat betekent dat consumenten (recreanten), indien zij een geschil met een ondernemer hebben, gedurende 12 maanden na het ontstaan van de klacht het geschil aan de Geschillencommissie kunnen voorleggen. De wettelijke tekst gaat boven de voorwaarden. Alleen bij de voorwaarden voor vaste plaatsen is deze verandering al in de tekst opgenomen.

RECRON heeft vijf verschillende sets voorwaarden ontwikkeld: voor vaste plaatsen, seizoenplaatsen, toeristische plaatsen, vakantieverblijven en groepsaccommodaties.

Deze voorwaarden kunt u hieronder downloaden.

De nakomingsgarantie zoals bedoeld in de RECRON voorwaarden betreft vaste plaatsen 2016.

Tegemoetkomingsregelingen van KIKK recreatie

goed leer- en werkklimaat recreatie Nederland

Als lid van de RECRON bedrijfsgroepen Kampeer- en Bungalowbedrijven en/of Zwembaden dan bent u ook lid van KIKK (Sociaal Fonds Recreatie). Bij KIKK kunt u cursussen volgen en bijvoorbeeld naslagwerken bestellen. U draagt hiervoor premie af. Hiervoor ontwikkelt KIKK activiteiten die gericht zijn op het optimaal functioneren in/van de branche en u ontvangt subsidie op cursussen/opleidingen. De opleidings- en arbeidsmarktactiviteiten zijn vooral gericht op het verhogen van de kwaliteit van scholing. 

Meer info: www.kikk-recreatie.nl

Branchekorting bij BUMA, SENA en Videma

Als RECRON-lid krijgt u aanzienlijke branchekorting op auteursrechten bij SENA, BUMA en Videma (33,3% branchekorting, 19,5% SENA-korting en 15% BUMA-korting).

Gratis vakblad Recreactie

Gratis abonnement op Recreactie, het magazine over recreatie en toerisme (t.w.v. 65 euro per jaar)

Erkende producten en/of diensten van TOP Leveranciers/Adviseurs

TOP leveranciers en TOP Adviseurs die door RECRON erkent zijn, leveren bewezen goede producten en diensten in de toeristisch-recreatieve sector. U kunt hiervan gebruik maken. Zoek uw product/dienst.

Laat u inspireren door de Leefstijlenvinder

Vakantie en recreatie draait om een unieke beleving met een onderscheidend karakter. Gasten nemen belevingen zintuiglijk waar en maken er hun eigen verhaal van. Stel uzelf eens de volgende vragen: welk verhaal geeft u aan uw gasten mee? En hoe prikkelt u uw gasten om naar uw bedrijf te komen? Klopt uw verhaal van het begin tot het eind? Wat maakt uw bedrijf zo bijzonder en hoe vertaalt u uw verhaal naar uw praktische bedrijfsvoering? Ga naar www.leefstijlvinder.nl