(Financiële) voordelen

Cao Recreatie en Cao Dagrecreatie

RECRON beschikt over 3 cao's:

RECRON Voorwaarden

U leest alles over uw rechten en plichten in de RECRON-voorwaarden. Deze duidelijke afspraken zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond en de ANWB. Als u ze zorgvuldig doorleest, weet u precies waar u aan toe bent.

Het nieuwe consumentenrecht is in 2015 aangepast aan de Europese richtlijnen. Dat betekent dat consumenten (recreanten), indien zij een geschil met een ondernemer hebben, gedurende 12 maanden na het ontstaan van de klacht het geschil aan de Geschillencommissie kunnen voorleggen. De wettelijke tekst gaat boven de voorwaarden. Alleen bij de voorwaarden voor vaste plaatsen is deze verandering al in de tekst opgenomen.

RECRON heeft vijf verschillende sets voorwaarden ontwikkeld: voor vaste plaatsen, seizoenplaatsen, toeristische plaatsen, vakantieverblijven en groepsaccommodaties.

Deze voorwaarden kunt u hieronder downloaden.

De RECRON-voorwaarden zijn ook vertaald in het Duits. U kunt daarover beschikken als u lid bent van RECRON. RECRON-leden vinden deze voorwaarden in de bibliotheek op het ledendeel via de tab 'mijnrecron'.

De nakomingsgarantie zoals bedoeld in de RECRON voorwaarden betreft vaste plaatsen 2016.

Gratis eerstelijns juridisch advies

RECRON Info & Advies geeft u persoonlijk advies en eerstelijns juridische ondersteuning. Heeft u een (juridisch) probleem, dan helpen wij u graag richting een oplossing. En wanneer u voor de Geschillencommissie moet verschijnen, geven wij u graag tips en advies.

Tegemoetkomingsregelingen van KIKK recreatie

goed leer- en werkklimaat recreatie Nederland

Als lid van de RECRON bedrijfsgroepen Kampeer- en Bungalowbedrijven en/of Zwembaden dan bent u ook lid van KIKK (Sociaal Fonds Recreatie). Bij KIKK kunt u cursussen volgen en bijvoorbeeld naslagwerken bestellen. U draagt hiervoor premie af. Hiervoor ontwikkelt KIKK activiteiten die gericht zijn op het optimaal functioneren in/van de branche en u ontvangt subsidie op cursussen/opleidingen. De opleidings- en arbeidsmarktactiviteiten zijn vooral gericht op het verhogen van de kwaliteit van scholing. 

Meer info: www.kikk-recreatie.nl

Branchekorting bij BUMA, SENA en Videma

Als RECRON-lid krijgt u aanzienlijke branchekorting op auteursrechten bij SENA, BUMA en Videma (33,3% branchekorting, 19,5% SENA-korting en 15% BUMA-korting).

Gratis vakblad Recreactie

Gratis abonnement op Recreactie, het magazine over recreatie en toerisme (t.w.v. 65 euro per jaar)

Vergoeding verkoop annuleringsverzekeringen

Aantrekkelijke administratievergoedingen bij deelname aan de verkoop van annuleringsverzekeringen (10%-80% voordeel op premievolume). www.recreatieverzekeringen.nl

Verzekering en keuring ineen

Sta Zeker en Veilig is de unieke combinatie van keuring en verzekering voor zowel oude stacaravan met beperkte waarde als voor exclusieve chalets in Nederland. RECRON-leden ontvangen een aantrekkelijke vergoeding voor deze keuringen op hun bedrijf.


Meer informatie

RecreatieVerzekeringen.nl
Chris van Eck
info@recreatieverzekeringen.nl
T 085-0027540

Verzekering Schade Logies Verblijven

Met de verzekering "Schade Logies Verblijven" is de gast in uw vakantiehuis of groepsaccommodatie verzekerd voor kosten die voortkomen uit schade aan het vakantieverblijf, de inventaris en eventueel speeltoestellen in de tuin van het verbijf. 

De premie is 1,82% van de huursom. Ook voor het aanbieden van dit product krijgt u een administratievergoeding.

Meer informatie

RecreatieVerzekeringen.nl
Chris van Eck
info@recreatieverzekeringen.nl
T 085-0027540

Flinke ledenkorting op webshopartikelen

Speciale ledenprijzen op recreatie-gerelateerde uitgaven zoals het Leisure Leefstijlen Gastenboek Verblijfsrecreatie. RECRON-leden betalen € 34,95 i.p.v. € 99,00. Deze artikelen/uitgaven zijn te bestellen via de webshop (voor leden is er een speciale webshop).

Erkende producten en/of diensten van TOP Leveranciers/Adviseurs

TOP leveranciers en TOP Adviseurs die door RECRON erkent zijn, leveren bewezen goede producten en diensten in de toeristisch-recreatieve sector. U kunt hiervan gebruik maken. Zoek uw product/dienst.

Laat u inspireren door de Leisure Leefstijlen

Vakantie en recreatie draait om een unieke beleving met een onderscheidend karakter. Gasten nemen belevingen zintuiglijk waar en maken er hun eigen verhaal van. Stel uzelf eens de volgende vragen: welk verhaal geeft u aan uw gasten mee? En hoe prikkelt u uw gasten om naar uw bedrijf te komen? Klopt uw verhaal van het begin tot het eind? Wat maakt uw bedrijf zo bijzonder en hoe vertaalt u uw verhaal naar uw praktische bedrijfsvoering?

Laat u inspireren door de Leisure Leefstijlensegmentatie)*, waarmee RECRON inzicht biedt in de Nederlandse verblijfs-en dagrecreatie. Optimaliseer uw bedrijfsrendement door een unieke beleving te creëren. Ontdek de belevingswerelden, de Recreantenatlas, de Ladder en de Gereedschapskist. Maak kennis met de investeerders van het onderzoek, de Inspiratieparken en tal van praktijkvoorbeelden. Creëer met de Leisure Leefstijlen uw eigen onderscheidend en bijzonder verhaal.

* Door toevoeging van meer doelgroepen is de naam RECRON InnovatieCampagne (RIC) veranderd in Leisure Leefstijlen.

RECRON-leden krijgen korting op de te bestellen producten/diensten.

Uw aanbod/arrangement voordelig op Elke Plek

Elke Plek is de website waar de consument u kunt vinden en in de meeste gevallen ook direct kan boeken. RECRON-leden kunnen voordelig hun aanbod plaatsen op ElkePlek.nl