Hoe herken je mensenhandel - Maak gebruik van de tools

Tools voor signalering mensenhandel

Hoe herken je mensenhandel? Maak gebruik van de tools!

Om de veiligheid in en rond uw bedrijf te verbeteren, heeft RECRON voor een aantal thema's, zoals Mensenhandel, zogenaamde veiligheidskaarten ontwikkeld. Op de kaarten vind je per thema tips, adviezen en checklists op het gebied van veiligheid. Ook is er een voorlichtingsfilm ontwikkeld om mensenhandel en gedwongen prostitutie te bestrijden.

Signalenkaart mensenhandel

Herken de signalen van mensenhandel in relatie tot illegale hotelprostitutie. Download de signalenkaart.

E-learning signalering illegale prostitutie/mensenhandel voor recreatie

Illegale prostitutie en mensenhandel; er zijn tal van voorbeelden dat vakantieparken en hotels hiervoor worden gebruikt. Preventieve maatregelen zorgen ervoor dat een locatie minder aantrekkelijk is voor mensenhandelaren en loverboys. Zorg bijvoorbeeld voor oplettend personeel dat signalen herkent en weet hoe hierop te reageren.

Met de e-learning van Defence for Children - ECPAT kan personeel in 10-15 minuten getraind worden op het herkennen van signalen. Er is een module voor: receptiepersoneel, schoonmaakpersoneel en technische dienst. Aan de hand van een filmpje kunnen deelnemers klikken als zij een signaal denken te zien. Herken je alle signalen? Test jezelf!!