Ruim 200 zwembaden bezitten het Keurmerk Veilig & Schoon

Overhandiging-Keurmerk-1dinsdag 03 januari 2012

Laco zwembad Woestduin in Doorn ontving 17 december 2011 het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van trotse wethouder Roy Pamboer. Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. De betrouwbaarheid van dit keurmerk is gewaardeerd op 9,4 door ConsuWijzer, het informatieloket voor consumenten van de overheid. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden. Wethouder Pamboer is verheugd dat beide overdekte baden in de gemeente dit keurmerk hebben. ‘’Wij als gemeente zijn daar terecht trots op. Mijn complimenten aan de medewerkers en het management van zwembad Woestduin’’.

Directeur Roland ter Hoeven van het Nationaal Platform Zwembaden en beheerder van het Keurmerk spreekt van een kwaliteitsslag. ‘Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van Laco zwembad Woestduin aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers. De organisatie Laco loopt voorop in het behalen van keurmerken voor de accommodaties in hun organisatie. Aangezien het hoofdkantoor van de NPZ | NRZ ook in deze gemeente gevestigd is zijn wij extra verheugd in deze’’.

Directeur Bert Lavrijsen van Laco zwembad Woestduin mocht samen met de wethouder ‘het cadeau’ uitpakken. ‘’Ik ben blij met de inzet die alle betrokkenen getoond hebben. Het is knap voor een zwembad als Woestduin om te voldoen aan richtlijnen voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten’’.

Ruim 200 zwembaden bezitten het keurmerk
Het eerste Keurmerk Veilig & Schoon werd in april 2002 uitgereikt. Stichting Zwembadkeur®, dat verantwoordelijk is voor de uitgifte van dit Keurmerk, is een initiatief van RECRON, de brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, Vereniging Sport en Gemeenten en de WVBZ, de voormalige Werkgeversvereniging voor Bad- en Zweminrichtingen. Op dit moment zijn ruim 200 zwembaden in het bezit van het Keurmerk Veilig & Schoon. Het Keurmerk is een regeling met het wettelijk kader als ondergrens en daarboven op een aantal extra kwaliteitseisen.

Keurmerk Veilig & Schoon
Het Keurmerk Veilig & Schoon is hét Keurmerk van de zwembadbranche en wordt beheerd door Stichting Zwembadkeur, geïnitieerd door de brancheorganisaties Vereniging Sport en Gemeenten, RECRON en de voormalige WVBZ onder onafhankelijk voorzitterschap. Officiële keuring vindt plaats door de onafhankelijke en deskundige certificerende instellingen KIWA en LLOYD's. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ verzorgt het beheer van het Keurmerk Veilig & Schoon in opdracht van Stichting Zwembadkeur. Kijk ook op www.zwembadkeur.nl.

Meer informatie
Laco zwembad Woestduin0343-414350
www.laco.eu
« Terug

Reacties op 'Ruim 200 zwembaden bezitten het Keurmerk Veilig & Schoon'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > januari