Geocaching in de Achterhoek

geocachenwoensdag 28 maart 2012

Dinsdag 20 maart is in Groenlo de aftrap gegeven van ‘Geocaching in de Achterhoek’. Geocaching is dé nieuwste trend voor avontuurlijke wandelaars. Genietend van de omgeving en de natuur ontdekt men op actieve wijze hele bijzondere plekken die vaak letterlijk buiten de geëffende paden liggen. Het is een hightech schattenjacht die over de hele wereld wordt gespeeld door jong en oud. Met behulp van een gps-ontvanger en coördinaten loopt de wandelaar van waypoint naar waypoint. Heeft hij het laatste punt bereikt dan ligt daar een schat verstopt. Vanaf nu is de Achterhoek tien geocache-routes rijker.

Vind de waardecheque!
Op www.geocachenindeachterhoek.nl en in de folder Geocachen in de Achterhoek, verkrijgbaar bij alle VVV’s, staan de startcoördinaten van de routes. Door het ‘kraken’ van codes tijdens de wandeltocht verzamelt de wandelaar de getallen voor het laatste coördinaat. Alleen door het goed doorlopen van de tocht komt de wandelaar uit bij het eindpunt waar als beloning de schat verstopt ligt. Ter gelegenheid van de lancering van de tien nieuwe routes is in één van de tien Achterhoekse caches een waardecheque verstopt. De vinder van de cheque kan deze verzilveren voor een weekendje weg in de Achterhoek.

Routes
Met Geocachen in de Achterhoek zijn routes van verschillende niveaus gerealiseerd. Er zijn routes voor de doorgewinterde geocachers, maar ook voor op dit gebied onervaren ouders die met hun kinderen een leuke activiteit willen ondernemen. Wandelaars kunnen via de website www.geocachenindeachterhoek.nl naast het delen van hun ervaringen na afloop van een tocht ook eigen gps-routes uploaden.

De routes, website en folder zijn ontwikkeld door het Achterhoeks Bureau voor Toerisme in opdracht van de Regio Achterhoek.

« Terug

Reacties op 'Geocaching in de Achterhoek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > maart