Ervaringen Excelleren.nu worden gebruikt

Excellerenvrijdag 20 april 2012

Het project Excelleren.nu was zo succesvol dat MKB-Nederland de ervaringen gebruikt bij een volgend arbeidsbevorderend project. MKB-Nederland start later dit jaar een voorlichtingscampagne over duurzame inzetbaarheid in het midden- en kleinbedrijf. De ondernemersorganisatie doet dat in samenwerking met het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid. Minister Kamp heeft 18 april tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht bekendgemaakt hiervoor een bedrag van 600.000 euro beschikbaar te stellen.

Krapte op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt koerst af op een permanente krapte als gevolg van ontgroening en vergrijzing, waardoor iedereen straks langer dan zijn 65ste zal moeten doorwerken. Dan is het uiteraard van belang dat medewerkers ook in staat zijn om vitaal de ‘eindstreep’ te halen. Duurzame inzetbaarheid is een van de sleutelbegrippen om straks het tekort aan arbeidspotentieel op te vangen, maar ook om de bedrijfsprestaties nu te verbeteren.

Duurzame inzetbaarheid verbeteren

MKB-Nederland gaat zich daarom actief inzetten om dat bewustzijn onder haar achterban te vergroten en ondernemers te ondersteunen om de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers te verbeteren. Dat doet de ondernemersorganisatie in samenwerking met het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid. Dat hebben minister Kamp en voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland 18 april in Utrecht bekendgemaakt.

Excelleren.nu afgesloten

Dat deden zij tijdens de slotbijeenkomst van Excelleren.nu, een ander gezamenlijk project dat de leercultuur in het midden- en kleinbedrijf bevordert. De afgelopen anderhalf jaar hebben 700 mkb-bedrijven uit veertien verschillende branches gratis advies en begeleiding gekregen bij het scholen van medewerkers op de werkvloer.

Resultaten boven verwachting

De resultaten van Excelleren.nu zijn boven verwachting. Liefst 97 procent van de deelnemende ondernemers vindt dat zowel de concurrentiekracht van het bedrijf als de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers dankzij het project is verbeterd. De betrokken brancheorganisaties hebben aangegeven de Excelleren-aanpak en de ervaringen die daarmee zijn opgedaan verder te verspreiden onder hun leden.

Voortborduren op Excelleren.nu

Het nieuwe project van MKB-Nederland en SZW zal voortborduren op de succesvolle vraaggestuurde en een-op-een benadering van Excelleren.nu.

« Terug

Reacties op 'Ervaringen Excelleren.nu worden gebruikt'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > april