Staatssecretaris Mansveld wil verbod gebruik bestrijdingsmiddelen recreatieterreinen

onkruidvrijdag 06 september 2013

In een brief aan de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) laten weten al per einde seizoen 2017 een verbod in te willen voeren op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Dit betekent voor recreatieondernemers hoogstwaarschijnlijk dat zij hun terreinen alleen nog maar onkruidvrij mogen houden met methoden als branden of krabben. Er zijn inmiddels onderzoeken gedaan, die aantonen dat deze methoden aanzienlijke meerkosten inhouden, terwijl het onduidelijk is wat de milieuwinst is. Toch heeft de staatssecretaris besloten om door te gaan met het invoeren van een verbod. RECRON heeft stelt vraagtekens bij de beslissing van de staatssecretaris en vraagt aan de leden om informatie te verstrekken over de gevolgen van dit besluit voor hun besluitvoering.

  • Als het verbod ingaat per 2015 hebben ondernemers nog twee seizoenen om te wisselen. Zijn er ondernemers die langer lopende contracten hebben voor de onkruidbestrijding, bijvoorbeeld tot 2020? Of die machines hebben met een langer lopende afschrijvingstijd?
  • Wat betekent het concreet voor eigenaren van recreatieterreinen als zij hun terrein onkruidvrij moeten houden met branden en krabben?
  • Is het mogelijk om van alle onkruid af te komen met branden of krabben, of is er onkruid zoals schimmels die niet te verwijderen is?

Als u hierover meer informatie heeft kunt u contact opnemen met Jaap Schuler,manager Public Affairs, 06-20402852, schuler@recron.nl.

Bijlage: brief aan de Tweede Kamer van staatssecretaris Mansveld

« Terug

Reacties op 'Staatssecretaris Mansveld wil verbod gebruik bestrijdingsmiddelen recreatieterreinen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013 > september