Zijn uw prijzen transparant?

logo ACMwoensdag 11 september 2013

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft onderzoeken uitgevoerd naar de wijze waarop de recreatiesector omgaat met wetgeving rond ‘beprijzing’ van accommodaties. Het oordeel van de ACM is dat de sector in strijd met nationale en Europese wetgeving opereert. De prijzen van accommodaties worden volgens de organisatie vaak niet transparant weergegeven. De ACM heeft uitgesproken dat de sector vanaf 1 oktober aan de uitgangspunten van de ACM moet voldoen.
Via de volgende link vindt u meer informatie over die uitgangspunten en bovendien een duidelijk document van de afdeling Info& Advies van RECRON waaruit u kunt halen welke actie u nu kunt ondernemen.

Er zijn een aantal zaken die volgens de ACM belangrijk zijn:

  • de zogenaamde ‘aanvink-boxjes’ op een boekingssite (voor annuleringsverzekeringen of andere optionele diensten). De ACM heeft geconstateerd dat die boxjes vaak standaard zijn aangekruist in plaats van dat de consument deze zelf actief moet aankruisen als hij het betreffende product wil afnemen.
  • verder gaat het om de wijze waarop zaken als toeristenbelasting, administratie- of boekingskosten, lakenpakketten en andere zaken op de boekingssites worden gepresenteerd.

Info & Advies heeft voor u op een rij gezet wat u nu als eerste moet doen. U vindt de handige checklist hier.

Verder kunt u de uitgangspunten van de ACM nog eens nalezen via de volgende link.
 
Meer informatie: RECRON, afdeling Info & Advies (via info.advies@recron.nl of 0343 - 52 47 46).

« Terug

Reacties op 'Zijn uw prijzen transparant?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013 > september