Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018

Leeuwarden culturele hoofdstadwoensdag 11 september 2013

Leeuwarden is de Europese Hoofdstad van Cultuur 2018! Met deze uitslag hebben Leeuwarden en Fryslân een topprestatie geleverd waar ze trots op zijn.

Leeuwarden heeft gewonnen met een indrukwekkend bidbook. In een reis door de Mienskip van Fryslân, Nederland en Europa zijn gesprekken gevoerd met jongeren, het bedrijfsleven, het onderwijs, culturele en wetenschappelijke kopstukken en jonge creatieven.

Dit heeft geresulteerd in een bidbook met projecten waarmee de organisatie Lwd2018 Leeuwarden en Fryslân in 2018 tot hét middelpunt van Europa maakt.

Lwd2018 werkt de initiatieven die in het bidbook zijn vastgelegd verder uit, omdat deze plannen een grote economische impuls voor Leeuwarden en de provincie Fryslân kunnen betekenen, juist vanwege de krachtige link naar kunst, muziek en cultuur.

Ze zien kansen voor meer werkgelegenheid, meer bezoekers en een sterkere (inter)nationale positionering van onze stad en provincie. De synergie die ze in alle lagen in de samenleving hebben gevoeld, willen ze vasthouden. Daarmee zullen zij Leeuwarden en Fryslân de komende jaren in de schijnwerpers plaatsen.

« Terug

Reacties op 'Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013 > september