Minder regels voor ondernemers

bezoek Kamp Rotterdamvrijdag 13 september 2013

Minister Kamp (Economische Zaken) stelt het bedrijfsleven minder regels in het vooruitzicht. Hij heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat hij de komende jaren voor 2,5 miljard aan regels wil schrappen. VNO-NCW en MKB-Nederland vinden dat het kabinet niet ver genoeg gaat met het voorkomen van regeldruk voor ondernemers.

RECRON is het eens met VNO-NCW en MKB dat de regeldruk verder terug moet worden gedrongen. Het is daarbij zaak voor brancheverenigingen om ook zelf actief aan de slag te gaan. Dat is de manier om samen met de overheid slagen te maken in het voorkomen van regeldruk.

Voor recreatieondernemers zijn de jarenlange ruimtelijke procedures bij het doorontwikkelen van hun product een doorn in het oog. Daarom werkt Gastvrij Nederland (waarin RECRON actief lid is) samen met het ministerie van Economische Zaken en de gemeente Schouwen-Duiveland aan een voorstel dat in heel Nederland moet zorgen dat de schop eerder in de grond kan bij ontwikkelingsplannen van recreatieondernemers.

Een andere veel voorkomende irritatie van ondernemers is de stroperige cultuur bij de overheid. Vaak wijzen overheden naar elkaar en nemen geen beslissing. Of ambtenaren zien alleen de bezwaren en denken niet in oplossingen. De ondernemer blijft in wanhoop achter. Het afgelopen jaar heeft RECRON uitgezocht, in samenwerking met de Nationale ombudsman, wat deze kan betekenen voor ondernemers. De ombudsman heeft bij een aantal projecten een rol van betekenis kunnen spelen door de overheid aan te spreken op haar gedrag.

Een langlopende irritatie voor ondernemers was het verplicht bijhouden van het logboek ‘speeltoestellen’. RECRON heeft samen met VNO-NCW en MKB ingezet om deze verplichting af te schaffen. De minister noemt in zijn brief de afschaffing van het logboek speeltoestellen als voorbeeld van een onnodige regel die is weggenomen.  

« Terug

Reacties op 'Minder regels voor ondernemers'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013 > september