Overijsselse recreatiebedrijven gaan voor GreenDeal

Green Deal.jpgwoensdag 18 september 2013

Overijsselse recreatiebedrijven sluiten GreenDeal Energiebesparing investeren in de komende 3 jaar samen ruim 500.000 euro in energiebesparende maatregelen.
Nog geen jaar geleden sloot RECRON een GreenDeal energiebesparing met MKB-Nederland. Doel van deze GreenDeal was dat tenminste 20 recreatiebedrijven in Overijssel concreet werk maken van energiebesparing op hun bedrijf. Dat doel is inmiddels ruimschoots gehaald, nadat 30 bedrijven een energiescan hebben laten uitvoeren.

In vervolg op deze E-scan zijn alle deelnemers persoonlijk bezocht door Ernst Ossewaarde en Pieter Galema die het project namens RECRON uitvoeren. In die nagesprekken is de basis gelegd voor ruim 25 Energie Reductie Plannen (zogenaamde ERP’s) waarin de te treffen besparende maatregelen voor 2013 t/m 2015 zijn opgenomen. Deze besparingsmaatregelen zijn samen goed voor ruim 0,5 miljoen aan investeringen, die binnen vijf jaar moeten worden terugverdiend en een energiebesparing van 10 tot wel 20% kunnen opleveren; dus ook goed voor de portemonnee . Daarnaast zijn ook maatregelen voor duurzame opwekking geïnventariseerd als basis voor nader onderzoek en/of investeringsbeslissingen op bedrijfsniveau.
Op 27 juni kwam een groot deel van deelnemers bijeen op Vakantiepark de Luttenberg. Daarbij werden de uitkomsten van de E-scans en de ERP’s met elkaar besproken, gaf Peter Bassler van Bgreen een inleiding over hoe 10-20 kan worden bespaard op verwarming, met relatief eenvoudige ingrepen en een snelle terugverdientijd van 2-4 jaar.
De bijeenkomst werd feestelijk afgesloten met het ondertekenen van de GreenDeal en een informeel samenzijn.
Zie ook www.tegogreendeal.nl.

« Terug

Reacties op 'Overijsselse recreatiebedrijven gaan voor GreenDeal'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013 > september