De Nieuwe Wildernis, een bijzonder deel van Flevoland

De Nieuwe Wildernis.jpgmaandag 23 september 2013

De Nieuwe Wildernis, de prachtige natuurfilm over het gebied de Oostvaardersplassen die vanaf 26 september in alle bioscopen draait, toont een bijzonder deel van Flevoland. De filmbeelden nodigen je uit om de Oostvaardersplassen te komen ontdekken en zelf oog in oog te staan met de Konikpaarden of edelherten. Start bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Almere of Lelystad en kom met de nieuwe iTour De Nieuwe Wildernis terecht op de prachtigste locaties van deze unieke film.

De Nieuwe Wildernis in de bioscoop
De Nieuwe Wildernis is een bioscoopfilm over de Oostvaardersplassen, een uniek natuurgebied in Nederland en Europa. Twee jaar lang schoot het team van EMS FILMS prachtig beeldmateriaal van vossen, ganzen, ijsvogels, herten, zeearenden en de grootste kudde wilde Konikpaarden van Europa. De film is vanaf donderdag 26 september te zien in de bioscoop.

De Nieuwe Wildernis verkennen met iTour
Voor wie liever zelf op pad wil, is er een iTour-app voor de smartphone ontwikkeld. Op basis van de filmbeelden brengt de app je bij alle prachtige filmlocaties. Je zult je afvragen: “Is dit echt Nederland?”.  De Nieuwe Wildernis- iTour is gratis te downloaden in de App-store op je smartphone of via www.denieuwewildernis.nl/itour. De gids is veldregisseur en cameraman Ruben Smit. Hij vertelt in de tour meer over de dieren en de omgeving. Met de iTour kun je, wanneer je maar wilt, met je smartphone op pad gaan en de verrassende natuur van de Oostvaardersplassen ontdekken.

Op unieke filmlocaties staan
Het unieke aan De Nieuwe Wildernis-iTour is, dat je op locatie beelden uit de film kunt bekijken. Je ziet precies waar een bepaalde scène is opgenomen. Wat je in de bioscoop ziet, kun je dus ook live meemaken. De beelden zijn verrijkt met dierengeluiden en commentaar. Wanneer je de juiste ‘hotspot’ bereikt, te voet of op de fiets, starten de fragmenten automatisch.

Samenwerking
De iTour De Nieuwe Wildernis is tot stand gekomen in samenwerking met Toerisme Flevoland, Citymarketing Almere, Citymarketing Lelystad, Flevolandschap, Staatsbosbeheer, Stad en Natuur Almere en Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland.

Meer informatie
www.denieuwewildernis.nl

« Terug

Reacties op 'De Nieuwe Wildernis, een bijzonder deel van Flevoland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013 > september