Toeristenbelasting bij de kapper!

Opleidersblog 26 september.pngwoensdag 25 september 2013

Opleidersblog: elke twee weken vindt u in de RECRON Intern een nieuw artikel omtrent training en opleiding, geschreven door diverse SFR erkende opleiders. Hier is een artikel door Olivier Oostelbos.
"Beleving is niet meer iets van alleen de vrijetijdssector. Het is ook geen trend. Het is meer dan dat. Het is een maatschappelijke ontwikkeling aan het worden die je daardoor op allerlei terreinen terugvindt. Niet alleen bij campings, dierentuinen en attractieparken. Ook in winkels en binnen de dienstverlening. Tenminste, als je er van uitgaat dat de essentie van beleving een (goed) gevoel is waar mensen voor willen betalen.

Lingerie van Marlies Dekkers valt (of helaas viel) in principe binnen de producteconomie. Neemt niet weg dat Marlies Dekkers meer verkoopt dan duur ondergoed. Het gaat er om dat een vrouw die haar ondergoed aantrekt zich op en top vrouwelijk voelt. Dat wordt ook in tekst weergegeven op een spiegel in een van de winkels: "I am as sensual, as beautiful, as desirous as I believe myself to be." Marlies Dekkers verkoopt echt een gevoel, en voor mij dat neigt dus al iets naar belevingseconomie.


Binnen de dienstverlening zie je bijvoorbeeld bij kappers hetzelfde ontstaan. Bijgevoegde foto is daar een prachtig voorbeeld van. Je betaalt daar voor een beter gevoel, niet primair voor het knippen zelf. Schorem Haarsnijder & Barbier uit Rotterdam is daar een lichtend voorbeeld in. Je gaat daar niet heen voor een net kapsel. Het is echt gewoon een mannenuitje. Ik ben er een keer een middag geweest en toen waren er ook klanten uit Frankrijk die speciaal voor Schorem een dag op en neer kwamen rijden. Officieel is het geen toeristische attractie, maar het zou wat zijn als het dat wel wordt. Wie weet moeten we in de toekomst dan toeristenbelasting gaan betalen bij de kapper."

Olivier Oostelbos
Jelloo bv
olivier@jelloo.nl
www.jelloo.nl
www.twitter.com/oostelbos
www.facebook.com/jelloobv

« Terug

Reacties op 'Toeristenbelasting bij de kapper!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013 > september