Ruim 400 MBO studenten aan de slag met de Recreantenatlas!

Covermaandag 30 september 2013

14 MBO/ROC scholen bereiden studenten voor op de beroepspraktijk leisure&hospitality.

Zeven nieuwe MBO scholen zijn dit schooljaar van start gegaan met de Recreantenatlas Beroepsonderwijs. De Recreantenatlas ondersteunt de beroepsopleiding Leisure & Hospitality (niveau 3 en 4) door op een moderne manier met marketing aan de slag te gaan (beleving creëren). RECRON, de branchevereniging voor recreatieondernemers, heeft de methode in 2012 gelanceerd. Toen zijn er eveneens zeven scholen mee aan de slag gegaan, hetgeen betekent dat er nu veertien scholen met ruim 400 studenten worden voorbereid op de beroepspraktijk.

De Recreantenatlas Beroepsonderwijs is gebaseerd op de RECRON Recreantenatlas. Deze atlas laat een nieuwe manier van doelgroepsegmentatie zien door op een moderne manier aan de slag te gaan met marketing. Weten wie je doelgroep is, vraaggericht te werk gaan en een beleving creëren!

De Recreantenatlas Beroepsonderwijs is mede tot stand gekomen dankzij een subsidie van het Sociaal Fonds Recreatie (SFR). De vragen en opdrachten zijn volgens de methodiek van het praktijkwerkboek ingedeeld op een basis-, gevorderd en competent niveau en sluiten aan bij de kerntaken en werkprocessen van het kwalificatiedossier “Leisure & Hospitality host en executive”. Na afronding van de methode ontvangen studenten een waardevol branchecertificaat van RECRON en SFR. Hiermee tonen studenten aan te beschikken over de basiskennis met betrekking tot het gebruik van de Recreantenatlas.
De Recreantenatlas is een gewild product bij de achterban van RECRON. Ruim 800 ondernemers beschikken over deze atlas en/of werken ermee. Het is daarom belangrijk dat ook studenten met de Recreantenatlas uit de voeten kunnen.

De student van nu, is de ondernemer van de toekomst!


Scholen die met de Recreantenatlas werken

 1. ROC Alfa College, Groningen
 2. Landstede College, Harderwijk/Zwolle
 3. ROC Aventus, Apeldoorn
 4. ROC Graafschap College, Doetinchem
 5. ROC Mondriaan, De Haag
 6. MBO Amersfoort
 7. ROC Zadkine, Rotterdam
 8. Rooipannen, Breda
 9. ROC Koning Willem I College (Cosmo Academy), Den Bosch
 10. ROC Nova College (Cosmo Academy), Haarlem
 11. ROC Friesland College (Cosmo Academy), Heerenveen
 12. AOC Lentiz, Maasland
 13. ROC Nijmegen
 14. Regio College, Zaandam

Meer informatie
www.recron.nl/beroepsonderwijs
Wanda van Eck, RECRON Coördinator RIC Onderwijs
wvaneck@recron.nl, T 06 53 88 80 56

 

« Terug

Reacties op 'Ruim 400 MBO studenten aan de slag met de Recreantenatlas!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013 > september