Kinderen denken mee over nieuwe Museonder

museonder.JPGwoensdag 09 oktober 2013

Twaalf kinderen uit Arnhem en Utrecht tussen de acht en twaalf jaar reisden woensdag 2 oktober naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe om mee te denken over het nieuwe Museonder. Het museum over het leven onder de grond wordt vernieuwd als onderdeel van het Totaalplan 2020, de herinrichting van het centrumgebied van het Park.

Het huidige Museonder werd in 1993 door wijlen Prins Claus geopend en is de perfecte plek voor kinderen om op ontdekkingsreis te gaan naar de geheimen van de aarde. De huidige inrichting en het ontwerp is na twintig jaar aan vernieuwing toe. Deze moet juist bij een jonge doelgroep goed aansluiten. Daarom werden woensdagmiddag 2 oktober acht kinderen van de buitenschoolse opvang van Kinderopvang SKAR uit Arnhem en vier kinderen uit Utrecht uitgenodigd om, onder begeleiding van Hans Nuiver van ontwikkelings- en beleidsbureau Org-ID, mee te denken.

Gedurende drie uur werd de kinderen onder andere gevraagd naar hun ervaringen in musea, gingen zij in groepjes en met opdrachten het huidige Museonder in en gaven zij hun ideeën beeldend weer.

Deze workshop maakt onderdeel uit van een reeks bijeenkomsten die gehouden zijn met specialisten op verschillende terreinen. De resultaten van alle bijeenkomsten leiden uiteindelijk mede tot een nieuw ontwerp dat de komende jaren velen zal inspireren en informeren over het leven onder de grond.

Over het Museonder
Het Museonder is het eerste ondergrondse museum ter wereld en is gevestigd in het Bezoekerscentrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De huidige expositie geeft een beeld van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en geleefd heeft. De tentoonstelling neemt de bezoeker steeds dieper en dieper de bodem in. Uiteindelijk zelfs tot het middelpunt van de aarde. Het Museonder is dagelijks geopend en is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreekaartje voor het Park.

« Terug

Reacties op 'Kinderen denken mee over nieuwe Museonder'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013 > oktober