RECRON strijdt voor behoud seizoenskrachten

werknemer attractiepark

De komende weken evalueert de Tweede Kamer de eerste ervaringen met de nieuwe Wet Werk en Zekerheid vanwege de forse kritiek op de nieuwe regels rond arbeidscontracten.

Ook RECRON is kritisch op de uitwerking, die werken op seizoensmatige basis onmogelijk maakt. De aanpassing van de ketenbepaling zorgt ervoor dat vaste seizoenskrachten, die vaak al vele seizoenen op een bedrijf werken, niet meer dan twee seizoenen aaneengesloten kunnen werken op dat bedrijf. Daarna moet er een onderbreking zijn van minimaal 6 maanden om te voorkomen dat er van rechtswege een contract voor onbepaalde tijd ontstaat. Iets wat in ondernemingen met seizoenssluitingen eenvoudigweg niet mogelijk is. Deze rigide regels zorgen voor het verlies van waardevol werk.

Woensdag 2 maart houdt de Tweede Kamer een hoorzitting met deskundigen om daarna op 9 maart met de minister te debatteren over de werking van de wet. RECRON heeft in de aanloop naar dit evaluatiemoment de Tweede Kamer nogmaals geïnformeerd over de schadelijke gevolgen van de wet voor de recreatiesector. De schriftelijke reactie van RECRON vindt u hieronder. "Seizoenskrachten zijn waardevolle werknemers en verdienen meer werk dan deze wet toelaat. Repareer de wet en maak het weer mogelijk voor werkgevers en werknemers in de recreatiesector om te werken met een periode van 3 maanden tussen seizoenscontracten."

Weet u niet zeker wat de gevolgen zijn van de wet voor uw bedrijf? Bekijk hier de stand van zaken, ook met betrekking tot cao recreatie.

Wilt u meer weten over de lobby van RECRON inzake de Wet werk en zekerheid? Bekijk hier de acties van RECRON tot nu toe. 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Praktijkervaringen recreatiesector WWZ.pdf411.3 kBapplication/pdfdownload

« Terug