RECRON verbaasd over ‘tientje van Kock’

10 euro's.jpgwoensdag 15 februari 2017

Amsterdam heeft de aanpassingen van de toeristenbelasting voor 2017 en 2018 (differentiatie toeristenbelasting per gebied) nog niet klaar, of wethouder Udo Kock kwam rond de jaarwisseling met het idee om naast een percentage een relatief hoog vast minimumbedrag aan toeristenbelasting in te voeren. Amsterdam wil met diverse maatregelen de drukte sturen en tevens opbrengsten genereren om de stad ‘schoon, heel en veilig’ te houden. Met het ‘tientje van Kock’ wil de wethouder specifiek de budgettoerist ontmoedigen naar Amsterdam te komen en meer ruimte scheppen voor andere doelgroepen, waaronder gezinnen.

KHN, VNO-NCW en RECRON hebben hier in een gezamenlijke brief verbaasd op gereageerd. Regiomanager Arthur Helling: “Wie zegt dat de budgettoerist voor de overlast in Amsterdam zorgt? Amsterdam is de stad van vrijheid en tolerantie en heeft per definitie een aantrekkingskracht op alle doelgroepen. Dat moet je koesteren en in goede banen leiden. Het is zeer kwalijk om met belastingen te gaan sturen in een private markt.”

RECRON heeft samen met VNO-NCW en KHN recent bijgaande brandbrief uitgestuurd naar het College van B&W van Amsterdam. Op 6 maart heeft regiomanager Arthur Helling vast een persoonlijk verkennend gesprek met wethouder Kock, die al heeft laten weten later ook nog met enkele recreatieondernemers om tafel te willen. 

Meer informatie:

Arthur Helling, regiomanager

M: helling@recron.nl

T: (06) 53 77 89 77

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Brief VNO RECRON KHN plannen verhoging toeristenbelasting Amsterdam 24012017.pdf43.5 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2017 > februari