Nieuw fietsnetwerk in Midden-Brabant

Fietsnetwerk.jpgwoensdag 19 april 2017

Na het vernieuwde fietsnetwerk in Zuidoost-Brabant, is ook regio Midden-Brabant aan de beurt voor een kwaliteitsimpuls! Vanaf dit voorjaar wordt, mede dankzij de provincie Noord-Brabant, ook in deze regio gewerkt aan de verbetering van het fietsnetwerk. Hiermee zet Provincie Noord-Brabant erop in dat Brabant de meest innovatieve en gastvrije fietsprovincie van Nederland wordt.

De borden met de teksten ‘centrum’ en ‘richting fietsnetwerk’ worden in negen gemeenten vervangen door ruim 50 extra knooppunten zodat fietsers nog beter (of nog makkelijker) door het Brabantse land kunnen fietsen. Ook komen er in een aantal gemeenten nieuwe fietstrajecten bij en worden fietspanelen vernieuwd en voorzien van een actuele routekaarten.

De fietspanelen krijgen een nieuwe, frisse uitstraling, zijn vandalismebestendig en bevatten per paneel een unieke deelkaart van het gebied waar men zich op dat moment bevindt. 

De werkzaamheden kunnen tijdelijk zorgen voor hinder in het gebruik van het fietsnetwerk. Om de fietsers hierover tijdig en zo goed mogelijk te informeren, worden er digitale placemats ontworpen. Hierop zie je hoe de nieuwe situatie van het fietsnetwerk er in de betreffende gemeente uitziet. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en zijn voor 1 juli 2017 afgerond.

Plan digitaal je route via de online routeplanner op www.routesinbrabant.nl of www.visitbrabant.nl/routes en download de kaarten van het vernieuwde netwerk via https://www.visitbrabant.nl/nl/routes/werkzaamheden-fietsnetwerk-midden-brabant.

Is er iets in het netwerk wat niet klopt? Meld dit dan via www.visitbrabant.nl/meldpunt

Noot voor de terreinbeheerders
Het fietspaneel bestaat uit twee palen van Europees eikenhout met een lengte van 3.00m waarvan ca.  1.00m in de grond komt te staan en een informatiebord. Dit bord wordt uitgevoerd in 5mm dik aluminium en de afmetingen van het bord zijn 800 x 800mm. Wellicht worden de panelen uit veiligheidsoogpunt een kwartslag gedraaid of ergens anders geplaatst, maar dit gaat in overleg. Zonder berichtgeving worden de panelen op de plaats van het huidige paneel geplaatst. Terreinbeheerders die toch graag op voorhand willen overleggen over de panelen in hun gebied, kunnen contact opnemen met Chris-Anne Verhoeven op chrisanneverhoeven@visitbrabant.com

Meer informatie
Voor meer informatie over dit bericht kun je contact opnemen met Nathalie Verdult, telefoon 0800 - 4050050 (gratis) of www.routesinbrabant.nl / info@routesinbrabant.nl

« Terug

Reacties op 'Nieuw fietsnetwerk in Midden-Brabant'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2017 > april