183 Nederlandse stranden en jachthaven ontvangen keurmerk

blauwe vlag.jpgdonderdag 18 mei 2017

Op donderdag 18 mei zijn voor de 30e keer de Blauwe Vlag, een jaarlijkse, internationale milieuonderscheiding, uitgereikt aan maar liefst 183 Nederlandse stranden en jachthavens. De uitslag van de internationale jury en de formele toekenning van het keurmerk zal tijdens een inspirerend en afwisselend evenement in Scheveningen bekend gemaakt worden.

In de ochtend namen sprekers zoals Merijn Tinga (Plastic Soup Surfer) en Florian Dirkse (The Green Miles) de aanwezigen mee in hun reizen naar een groenere wereld. In de middag heeft Haagse wethouder Boudewijn Revis samen met 3 klassen met schoolkinderen op ludieke wijze het Blauwe Vlag seizoen 2017 officieel ingeluid. Vervolgens heeft in het Topzeilcentrum de officiële uitreiking van de Blauwe Vlag en certificaten aan de genomineerden plaatsgevonden.

Over Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 4.200 stranden en jachthavens in ruim 47 landen wereldwijd. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen en krijgen jaarlijks een inspecteur op bezoek. De Blauwe Vlag is een initiatief van FEE (Foundation for Environmental Education). FEE is een onafhankelijk internationaal netwerk van organisaties uit inmiddels 73 landen die zich inspannen op het gebied van natuur- en milieuvoorlichting.

Meer informatie: 

https://www.blauwevlag.nl

« Terug

Archief > 2017 > mei