Zo verdien je meer aan je horeca

Van Duijnen 3.jpgdonderdag 15 juni 2017

Ben je op zoek naar mogelijkheden om de horeca bij jouw recreatiebedrijf te professionaliseren? Wil je meer tevreden gasten, meer drankomzet en de winst uit je drankverkoop verhogen? Dat lijkt niet altijd haalbaar. Toch is dit makkelijker dan je denkt. Zelfs met minder ervaren (oproep)krachten. Lees hier hoe je met de inzet van minder personeel toch je gasten tevreden houdt en meer verdient aan je drankverkoop.

Meer omzet, minder personeel

Een perfecte manier om kosten te besparen is: zelfbediening. Zo hoef je als ondernemer veel minder personeel in te zetten. En uit de praktijk blijkt dat gasten het ook nog leuk vinden en prettig om niet op bedienend personeel te hoeven wachten.

Voor Cityhub en Star Lodge hotels heeft Van Duijnen een uniek zelfbedieningsconcept ontwikkeld waarbij de gasten zelf hun warme en koude dranken tappen en betalen met een pasje of armband. Zij hoeven minder personeel in te zetten, maar ook hun gasten zijn enthousiast.

Momenteel zijn tafeltaps waar gasten aan tafel zelf hun biertjes tappen erg populair.

 

Bijvoorbeeld bij Taveerne Rabenhaupt in Groningen kunnen collega’s, familie of vrienden voor 2 uur een taptafel reserveren. Het gezelschap kan op hun website een handleiding biertappen raadplegen.

Het systeem registreert precies wat er getapt is en de gasten betalen na afloop aan de bar (aan de hand van de vastgestelde literprijs).

“Groepen vrienden of familie kunnen bij ons een taptafel reserveren waar zij de hele avond zelf hun biertjes tappen en daarna afrekenen hoeveel glazen er getapt zijn. Leuk voor bedrijfsuitjes en familie/vriendenweekenden. Onze bieromzet neemt hierdoor toe”. – eigenaar van herberg de Compagnie in Enkhuizen

Werk je liever met (bediendend) personeel, dan zijn er ook diverse mogelijkheden om makkelijker, efficiënter en winstgevender te werken.

Hogere marge op dranken, ook met minder ervaren krachten

Je kan je rendement uit je drankverkoop tot wel 30% verhogen, door ervoor te zorgen je altijd perfecte biertjes tapt zonder dat er veel bier naast het glas wegstroomt. Maar ook het terugdringen van ongezien drankjes weggeven, te hoge eigen consumptie of vergeten aan te slaan levert je direct geld op. Personeel drinkt vaak meer dan je denkt, lees ook hoe andere horecaondernemers daarop bezuinigen of hoe zij het weggeefprobleem en diefstal voorkomen.

Dit kan allemaal heel eenvoudig door te werken met geautomatiseerde taps (voor bier, wijn, gedistilleerd, fris of koffie). Automatische taps doseren en registreren alle getapte drankjes. Zo voorkomt je verspilling en heb je direct inzicht in je drankverbruik. Hierdoor kan je meteen ingrijpen. Een interessante kostenbesparing!

Wist je trouwens dat het in veel gevallen mogelijk is om bestaande tapinstallaties te automatiseren?

Van Duijnen Horeca Service levert alles voor een goedlopende bar met maximaal rendement: tapinstallaties, biertanks, tapautomatisering maar ook koelinstallaties zoals barkoelingen en koelcellen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met Van Duijnen Horeca Service (036-538 78 78 of info@vanduijnenhoreca.nl) die topleverancier van Recron is. We sparren graag met je over hoe je je winstgevendheid kunt verhogen. Kijk voor meer informatie op www.vanduijnenhoreca.nl.

 

« Terug

Archief > 2017 > juni