Transformatie van recreatiebedrijven

Chalet Oostappen Vakantiepark Marina Beachmaandag 19 juni 2017

Steeds vaker komen berichten in de media over misstanden op recreatiebedrijven waarbij Fort Oranje wel het meest in het oog springende voorbeeld is.
Een trend die waarneembaar is op verpauperde bedrijven die de aansluiting met de recreatiemarkt verloren zijn.
Diverse provincies in combinatie met lagere overheden slaan de armen ineen om hier handhavend tegen op te treden, op zich een prima initiatief om hiermee de branche in een beter daglicht te stellen.

Handhaven is 1 maar beleid maken van hoe nu verder is 2. Er wordt volop geïnventariseerd bij ondernemers en  adviseurs in de branche hoe die tegen de markt aankijken.

Waar iedereen naar op zoek is, is wat is de marktwaarde van bedrijven en hoe verhouden die zich tot alternatieven die geboden gaan worden.

Dit kan betekenen saneren van bedrijven in een gebied van overaanbod, waar niet levensvatbare bedrijven een alternatief in bestemming wordt geboden.

Een op maat gemaakte waardering van de huidige situatie en het geboden alternatief is daarbij een must.

De overheid wil hierin naar modelmatige waarderingen die naar onze mening niet werken in een markt van exploitatie gebonden vastgoed.

Spelen dergelijke zaken bij u laat u dan deskundig bijstaan en kom in ieder geval met contra expertise, zowel in waardering als herbestemming.

Wilt u daarover brainstormen belt u ons gerust.

« Terug

Archief > 2017 > juni