Relaxed op vakantie?

Agressie op vakantie.jpgmaandag 19 juni 2017

Lekker op vakantie! Wie kijkt er niet naar uit om een paar weken lekker te relaxen naar een jaar hard werken en druk zijn met alle dagelijkse dingen.

Alle zorgen even opzij en geniet van de goede dingen van het leven.

Tenminste... zo zou het moeten zijn! Helaas is het alleen gemakkelijker gezegd dan gedaan voor velen van ons.

Twee weken geleden zou ik met een collega-ondernemer een paar weken heerlijk genieten van het buitenleven op een mooi vakantiepark op de Veluwe. Samen met onze echtgenoten hadden we een prachtige bungalow gehuurd met alles erop en eraan. Natuurlijk een prachtige omgeving met veel terrasjes en restaurantjes en zelfs de weergoden waren ons goed gezind.

Je zou zeggen “wat wil een mens nog meer?”

Wij zaten op een gezellig terras met een lekker biertje in de hand genietend van de zon, even geen zorgen aan ons hoofd..

Tenminste dat dacht ik! Totdat ik in de gaten had dat mijn collega zijn werk telefoon geen seconde uit het oog kon verliezen. En niet alleen uit het oog maar ook bellen, whappen, sms-en en mails lezen en beantwoorden. Aan een stuk door en ons contact was minimaal. Zelfs in de avonduren ging het gewoon door.

“Neem toch eens je rust joh, het is vakantie!” zei ik tegen hem, maar ik had het nog niet gezegd of hij stond al weer op en moest weer het volgende telefoontje plegen. Ik denk niet dat ik hem ook maar één moment echt tot rust heb zien komen.

Onze vriendschap werd behoorlijk op de proef gesteld en na een aantal dagen zijn we onze eigen weg gegaan. Ik vraag me oprecht af of hij het gemerkt heeft…

Aan het einde van de vakantie heb ik mijn vriend geadviseerd om een cursus Timemanagement en cursus Delegeren te volgen zodat hij met een gerust hart en met de juiste planning op vakantie kan gaan en hierdoor kan voorkomen dat zijn werk ten koste gaat van zijn privé-leven.

Met als doel dat hij ontspannend op vakantie kan en weer scherp en met een frisse blik kan beginnen.

Bureau PUUR kunt u hierbij helpen.

Tom Verheyden
040 – 2350760
info@bureaupuur.nl

Bureau PUUR is een door KiKK-recreatie erkende opleider en verzorgt met regelmaat een blog voor RECRON

« Terug

Archief > 2017 > juni