Aansluiting glasvezel buitengebied Veluwe

glasvezelmontage.jpgwoensdag 04 oktober 2017

In het totale buitengebied op de Veluwe is gestart met de uitvoering van de uitrol van glasvezel. Een belangrijke mijlpaal voor een prima digitale verbinding van de recreatiebedrijven op de hele Veluwe. RECRON regiomanager Ivo Gelsing is in de aanloop naar dit project betrokken en blijft dit nog even volgen. Temeer omdat er tegen de afspraak in diverse brieven geadresseerd zijn aan alle individuele verblijfsobjecten die op recreatiebedrijven staan. Dit is tegen de afspraak in die gemaakt is om recreatiebedrijven als bedrijf aan te schrijven om zich aan te melden voor aansluiting op het aan te leggen glasvezelnetwerk.

Ivo Gelsing heeft u dan ook onderstaand bericht gestuurd en u hiermee op de hoogte gesteld van de stand van zaken.
Boosdoener is het door de gemeenten en CIF 'automatisch' gebruik maken van het zogenoemde (gemeentelijk) BAG-register. (BAG staat voor BasisAdministratie Gebouwen). RECRON heeft gevraagd om deze werkwijze te stoppen.
De BAG is de afgelopen jaren ingevuld met alle bouwwerken/gebouwen die binnen de gemeente voorkomen. RECRON heeft al vele jaren terug bij het ministerie  stevig bezwaar gemaakt tegen het individueel opnemen van alle (verblijfs-)objecten in de BAG die op een recreatiebedrijf staan. Uw bedrijf is een bedrijf en geen optelsom van individuele objecten. Destijds heeft de centrale overheid ons bezworen dat het bij de BAG slechts ging om een administratieve handeling, waar recreatiebedrijven geen last van zouden hebben. U begrijpt de praktijk pakt natuurlijk weer anders uit, waarvoor wij uitdrukkelijk gewaarschuwd hebben. 
Wanneer u stapels brieven ontvangt van CIF, gericht aan de individuele objecten en/of uw gasten (met de vraag of zij zich willen aanmelden voor glasvezelaansluiting), gooi deze dan maar direct in de papiercontainer is ons advies.
 
Meldt u zich echter wel aan als recreatiebedrijf bij CIF voor een bedrijfsaansluiting, want u wilt natuurlijk wel die hoge kwaliteit aansluiting hebben op de digitale snelweg voor u en uw gasten. Het is vervolgens aan uzelf hoe u de aansluiting van uw bedrijf op de glasvezel op uw eigen interne netwerk gaat maken.
Niet alle gemeenten komen meteen aan de beurt voor de uitrol van glasvezel op de Veluwe. Er is nu een start gemaakt op de Noord-Veluwe. In 2019 is de inzet zou de gehele Veluwe voorzien moeten zijn van glasvezel in het buitengebied.

« Terug

Archief > 2017 > oktober