Wordt u gastheer van het landschap? Neem deel aan de cursus

Cursus gastheer van het landschap ivn.PNGwoensdag 04 oktober 2017

Recreatieondernemers zijn de schakel tussen de natuur en haar bezoekers. Daarom leidt het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) in samenwerking met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en het Regionaal Bureau voor Toerisme, ondernemers op tot ‘Gastheer van het Landschap’. Onder de deelnemers vallen onder andere vakantieparken, hotels, restaurants, conferentiecentra, campings en B&B’s.

Cursus 

  • Tijdens vier bijeenkomsten krijgen ondernemers uit de buurt informatie over de bijzondere waarden van het nationaal park en natuurgerichte en duurzame recreatie.
  • Als gastheren- en vrouwen kunnen ze hun gasten alles vertellen over de mooiste plekjes en cultuurhistorie van de Heuvelrug.
  • Ook worden er tijdens de cursus samenwerkingsverbanden aangegaan om het recreatief aanbod op de Heuvelrug te vergroten.

Voor wie?

Deze cursus is interessant voor eigenaren en medewerkers van alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme in en rond het Nationaal Park. Zowel voor eigenaren als medewerkers is deze cursus een echte aanrader.

Wat levert de Gastheercursus op?

Behalve dat de opgedane kennis over onder andere de ontstaansgeschiedenis en flora en fauna overgedragen kan worden aan gasten en klanten, werken de cursisten samen aan een toeristisch arrangement. De beheerders van het nationaal park nemen de deelnemers mee op meerdere excursies langs de pareltjes van het gebied. Een marketingspecialist adviseert hoe de gastheren hun onderneming met aandacht voor natuur en landschap, nog beter op de kaart kunnen zetten. Na afloop zijn de nieuwe Gastheren onderdeel van het ondernemersnetwerk, herkenbaar aan het vignet op de gevel.

Data

De cursus bestaat uit vier donderdagmiddagen, 26 oktober, 2 november , 16 november en 23 november, op verschillende mooie locaties in het Nationaal Park. 

Kosten

De kosten bedragen 250 euro per deelnemer.

Meer informatie en aanmelden 

http://www.np-utrechtseheuvelrug.nl/nl/Nieuws/Word-jij-Gastheer-van-ons-Nationaal-Park%3F

« Terug

Archief > 2017 > oktober