Convenant Zeeuwse kustvisie ondertekend

convenant kustvisie A Brinkman.JPG

Arjen Brinkman tekent, namens RECRON, de Zeeuwse Kustvisie

woensdag 18 oktober 2017

Een veilig Zeeland, met mooie stranden, een beschermde natuur én een gevarieerd recreatieaanbod. Dát zijn de drie opgaven die centraal staan in de Zeeuwse Kustvisie. Met de ondertekening maandag 9 oktober van het convenant voor de Zeeuwse Kustvisie ‘Samen sterk voor de Zeeuwse kust!’ gaven de samenwerkende partners in Zeeland, waaronder RECRON, als eerste provincie in Nederland uitvoering aan de afspraak die de Nederlandse kustprovincies eerder in het zogenoemde Kustpact maakten met minister Schultz (I&M). Daarin werd namelijk afgesproken dat iedere Nederlandse kustprovincie een kustvisie zou opstellen.

In de Kustvisie staan de afspraken die gezamenlijk gemaakt zijn over wat er wel en niet kan aan de Zeeuwse kust. Drie opgaven staan daarin centraal:

  • Veilig Zeeland en mooie stranden
    Het strand, de duinen en de dammen garanderen de waterveiligheid. De natuur- en recreatiestranden bieden ruimte voor rust, natuur, beleving en vermaak voor inwoner en toerist. Om deze kwaliteiten in balans te houden, zijn extra locaties voor strandbebouwing niet toegestaan.
  • Natuur beschermen en beleven
    Bescherming en versterking van bestaande natuur en landschappen. Er wordt geïnvesteerd in het verbeteren van de kwaliteit van de bestaande gebieden en in de natuurbeleving van de Zeeuwse natuurgebieden.
  • Toekomst recreatiesector
    De recreatiesector stimuleren om de kwaliteit verder te verbeteren en om tot een gevarieerd aanbod te komen voor het optimaal beleven van de Zeeuwse kust. Ook zijn speciale aandachtsgebieden benoemd. Hier liggen kansen om de kwaliteit van de kust in zijn geheel te ontwikkelen. Bij recreatieve ontwikkelingen moet er samenhang zijn tussen het recreatieterrein en het landschap.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2017-10-09 Convenant Zeeuwse kustvisie Samen sterk voor de Zeeuwse kust.pdf1,0 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2017 > oktober