Recreatieondernemers Berkelland Gastheer van het Landschap

gevelbordje IVN gastheer vh landschap.pngwoensdag 18 oktober 2017

In september kwamen 23 recreatie-, horeca- en agro toeristische ondernemers uit gemeente Berkelland bijeen voor de eerste trainingsmiddag van het programma IVN Gastheer van het Landschap. Tijdens het programma, georganiseerd door IVN Gelderland, leren de ondernemers alles over de natuur, cultuurhistorie en recreatiemogelijkheden in de eigen omgeving, zodat zij dat kunnen delen met hun gasten.

Ook recreatie ondernemers uit gemeente Bronckhorst nemen deel aan het programma IVN Gastheer van het Landschap. RECRON en TOP Adviseur Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd zijn bij het programma betrokken.

Beleefboerderij de Melktap in Geesteren vormde het decor voor de eerste bijeenkomst, die in het teken stond van elkaar én het landschap van Berkelland beter leren kennen. “Mensen die hier zelf wonen, kunnen als geen ander gasten enthousiast maken over de mooie omgeving” opende wethouder Marijke van Haaren van gemeente Berkelland de bijeenkomst. “Ik roep u daarom allen op om ambassadeur te worden van de regio.”

Mooie natuurparels

Na de aftrap door wethouder van Haaren werden de ondernemers tijdens deze eerste bijeenkomst meegenomen in de ontstaansgeschiedenis van het landschap. Onder andere de landschapstypen die voorkomen in het gebied, hoe deze te herkennen zijn en de kenmerken van het landschap van vandaag kwamen aan bod. Ook werd er stilgestaan bij de mooie natuurpareltjes in de omgeving. “Na vandaag is landschap niet gewoon een landschap meer. Ik heb een andere manier van kijken meegekregen” aldus een van de deelnemers.  

Netwerk van recreatieondernemers

Het programma IVN Gastheer van het Landschap Berkelland, wat mede mogelijk gemaakt wordt door provincie Gelderland, gemeente Berkelland en Achterhoek Toerisme, draait om het beter leren kennen van het gebied, maar ook om het vormen van een netwerk van recreatieondernemers uit gemeente Berkelland. Vanuit dit netwerk kunnen de ondernemers vervolgens samen natuurarrangementen en –excursies ontwikkelen om zo Berkelland nog beter op de kaart te zetten. “De eerste contacten om samen te werken zijn gelegd!” concludeerde een deelnemer. 

Meer informatie


Ivo Gelsing
RECRON Regiomanager Gelderland en Limburg
gelsing@recron.nl

« Terug

Archief > 2017 > oktober