Bergen start handhaving op verzoek van RECRON

Bergen heeft geen beleid.PNGwoensdag 18 oktober 2017

De gemeente Bergen en RECRON hebben afgesproken om de structurele recreatieve verhuur van woningen met een woonbestemming aan te gaan pakken. De gemeente wil in 2018 de handhaving op dit punt gaan versterken.

RECRON is al bijna twee jaar in gesprek om de verhuur van woningen binnen de gemeente aan te pakken, omdat recreatieondernemers de (structurele) verhuur van woningen als oneigenlijk gebruik en concurrentie zien.

In de zomer heeft RECRON een handhavingsverzoek (zie bijgaand krantenbericht NHD d.d. 03-10-2017) ingediend, omdat ondernemers vonden dat het allemaal te lang duurde. Inmiddels zijn partijen het er over eens dat er wat moet gebeuren. Regiomanager Arthur Helling: “Incidentele verhuur van woningen via Airbnb of andere sites is een gegeven. Maar wanneer is het incidenteel en waar begint het structureel te worden en sociaal en economisch ontwrichtend te worden? Om op die vraag een helder antwoord te dichten gaan partijen een nadere verkenning aan.

Helling: “Zo worden er woonhuizen recreatief verhuurd van een omvang, waar de recreatieondernemer niet aan kan voldoen vanwege de oppervlaktematen in zijn bestemmingsplan. Dat voelt niet alleen oneerlijk, dat is het ook gewoon.”

Voor meer informatie:

Arthur Helling, regiomanager Noord-Holland
helling@recron.nl
T (06) 53 77 89 77

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Bergen - Recreatiesector eist handhaving NHD 03102017.jpg76.3 kBimage/jpegdownload

« Terug

Archief > 2017 > oktober