Voor nieuwe projecten in Waddenregio 9,5 miljoen beschikbaar

waddenzeedonderdag 09 november 2017

Het Waddenfonds start een nieuwe subsidieregeling voor projecten die de kwaliteit van het waddengebied verbeteren. Zowel bedrijven, belangenorganisaties als lokale overheden kunnen een beroep doen op de regeling. Er is in totaal bijna € 9,5 miljoen euro beschikbaar. Voor elk project wordt door het Waddenfonds maximaal een bijdrage van € 500.000,-- verstrekt.

De projecten die in aanmerking komen voor  de nieuwe regeling moeten betrekking hebben op één van de acht thema’s van het Waddenfonds. Die thema’s zijn:

NatuurWCL (Werelderfgoed, cultuurhistorie en landschapsontwikkeling)Bodem, water, licht en geluidduurzame recreatie en toerisme, verduurzaming energiehuishoudingduurzame waddenhavensduurzame visserij en duurzame agrarische sector.

Er kan subsidie worden aangevraagd voor elk van de thema’s of bij voorkeur voor een combinatie van twee of meerdere thema’s. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend van 18 december 2017 tot 25 januari 2018.
Alle  ingediende aanvragen die compleet en ontvankelijk zijn, worden door een commissie van deskundigen volgens een tendersysteem beoordeeld en gerangschikt op basis van een puntensysteem. De projecten met de hoogste scores worden voor subsidieverlening voorgedragen aan het dagelijks bestuur van het Waddenfonds. Het Waddenfonds wil in de loop van 2018 deze subsidieregeling opnieuw openstellen. Naar verwachting is er dan een bedrag van € 7,5 miljoen beschikbaar.    

Meer informatie, zie: www.waddenfonds.nl

 

« Terug

Reacties op 'Voor nieuwe projecten in Waddenregio 9,5 miljoen beschikbaar'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2017 > november