Actie tegen laagvliegroutes Lelystad Airport

manifestatie lelystad airport 11-11-17.jpgmaandag 13 november 2017

Met spandoeken en borden met teksten als Pretvlucht uit de lucht, Luchtvaart die zorgen baart en Stille & frisse lucht hebben enkele honderden mensen bij Lelystad Airport afgelopen zaterdag 11 november actie gevoerd tegen uitbreiding van de luchthaven. De demonstranten lieten met luid getoeter weten dat de rampzalige plannen moeten worden 'afgeblazen'.

Er waren diverse sprekers tijdens de demonstratie, zoals GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger, Kamerlid Merel Arissen van Partij voor de Dieren en Robert Tieskens van actiegroep Red de Veluwe. Ook sprak Ivo Gelsing, RECRON regiomanager Gelderland en Limburg, zich uit tegen de plannen en met name  noemde hij het feit dat tot op heden weinig tot geen rekening gehouden is met noch onderzoek gedaan is naar de verstorende effecten van de vliegroutes op de toerisme- en recreatiesector. Hij deed een dringende oproep aan de Tweede Kamer en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om ook rekening te houden met de belangen van onze sector bij het verbeteren van de aansluitroutes van Lelystad Airport.

De betoging werd georganiseerd door actiegroepen uit Gelderland, Overijssel en Friesland. Ook omwonenden van andere regionale vliegvelden en Schiphol waren van de partij.
Niet alleen Flevoland maar ook de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe en Friesland krijgen te maken met geluidshinder en milieuvervuiling. RECRON blijft nauw betrokken en blijft van zich laten horen!

« Terug

Reacties op 'Actie tegen laagvliegroutes Lelystad Airport'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2017 > november