2017 is bijna alweer voorbij!

herfstvakantiemaandag 13 november 2017

Wat vliegt de tijd: het ene moment zit je met een ondernemer om tafel om de opleidingsplannen voor het seizoen 2017 uit te werken en nu hebben we de evaluatie alweer achter de rug! Met een mooi voorjaar, waren de maanden juli en augustus wat minder, maar was de herfstperiode juist weer een tijd van genieten van een mooie nazomer. In de weken die nu voor ons liggen, breekt een relatieve rustige periode aan. De tijd waarin de plannen voor het nieuwe jaar weer worden gevormd of de verbouwingen en aanpassingen worden uitgevoerd. Dus hoezo rustig?

De meeste investeringen hebben betrekking op de hardware van een bedrijf: een verbouwing, nieuwe apparatuur, een nieuw sneller werkend WIFI-netwerk. Maar vergeet u ook het human capital in uw organisatie niet?

In deze periode van het jaar werkt in de meeste gevallen uw zogenaamde vaste kern. Senior medewerkers die vaak al meerdere jaren binnen uw organisatie werkzaam zijn. Deze harde kern vormt ook het hart van uw organisatie. Zij zorgen immers voor de continuïteit en hebben vaak ook een belangrijke rol in het aansturen van en leidinggeven aan de tijdelijke seizoenskrachten. Wellicht niet in de formeel leidinggevende rol maar wel vanuit senioriteit en ervaring.

Daarom zou u als ondernemer wellicht eens kunnen nadenken over verbeterpunten die u bij uw seizoenkrachten ervaart en welke rol uw ‘harde kern’ kan spelen om deze verbeterpunten te realiseren. Want met hun senioriteit en grote kennis van hun vakgebied zou deze ‘harde kern’ toch in staat moeten zijn die jonkies aan te sturen?

Wellicht komen uw mensen enig vertrouwen tekort of missen zij de kennis en kunde om deze aansturende rol op te pakken? Denk dan eens na over een gerichte training van uw mensen op het gebied van coachen, instrueren en / of leiding geven. De KIKK-erkende opleiders gaan graag met u in gesprek om een voorstel op maat voor u te ontwikkelen. En dragen u en uw medewerkers af aan het Sociaal Fonds Recreatie? Dan zal uw investering, zeker in de eerste helft van 2018, veelal worden vergoed.

Wilt u meer informatie over deze subsidie?

Neem contact op met KIKK Recreatie via telefoonnummer: T 0183 – 645 035.
Via www.kikk-recreatie.nl kunt u de erkende opleiders zoeken, maar u kunt natuurlijk ook met ondergetekende contact opnemen.


Rob Versteeg
Endurance
www.endurance.nl

Endurance is een door KiKK-erkende opleider en verzorgt met regelmaat een blog voor RECRON

 

« Terug

Archief > 2017 > november