Gastvrij Drenthe presenteert het Manifest van Drenthe

Gastvrij Drenthe IMG-20171207-WA0002.jpgdonderdag 07 december 2017

Vandaag, 7 december 2017, overhandigt Sandra van der Es, voorzitter van Gastvrij Drenthe, het eerste ambitieuze vrijetijds Manifest van alle Drentse ondernemers aan de provincie en aan alle Drentse gemeenten. Het gloednieuwe rapport wordt overhandigt aan de Gedeputeerde Stelpstra - als waarnemer voor de heer Brink - en aan de voorzitter van het Recreatieschap, de heer Oosterhout. Sandra is verheugd met dit moment. "Het markeert een belangrijk moment, namelijk de stem van de Drentse ondernemer".

In Gastvrij Drenthe participeren o.a. RECRON, KHN en SGAD. Er is veel gaande in de Drentse recreatiewereld, maar de stem van de ondernemer mag niet ondergesneeuwd raken. Vanuit Gastvrij Drenthe worden een vijftal belangrijke aandachtsvelden belicht waarmee het Platform de komende twee jaren aan de slag gaat. Adri Ooms ondersteunt dit Platform als onafhankelijke kwartiermaker en bevestigt de stappen die dit jaar al zijn gezet, zowel de luis in de pels zijn ten aanzien van allerlei ontwikkelingen in Drenthe, maar ook proactief aan de slag met zaken die recreatie- en horeca ondernemers van belang vinden.

“De Drentse vrijetijdsondernemer verdient de aandacht, gezien het economisch belang van de sector in Drenthe”, aldus Petra Ellens, regiomanager van de RECRON. “De bundeling van diverse ondernemersorganisaties zorgt voor een meerwaarde waar iedereen van mag profiteren, zowel voor de overheden als ook voor de ondernemers. We zijn blij met de constructieve opstelling van de provincie en gemeenten en zien uit naar een voortzetting van de plezierige samenwerking. De recreatiesector verzorgt 1 op de 9 banen in Drenthe en zorgt jaarlijks voor meer dan 1 miljard omzet in de provincie.”

Gastvrij Drenthe bestaat uit Jos van de Weide (camping De Berken) namens RECRON en Petra ellens, regiomanager RECRON, Ton Duivenvoorden (hotel van der Valk Emmen), Sandra van der Es, (droomhotel 't Heinenhoes), Inge Venema-Vogelzang, regiomanager KHN en Roel Poppe Lubbers (groepsaccommodatie Boerhaarshoeve), SGAD en Adri Ooms als kwartiermaker.


Meer informatie

Petra Ellens
RECRON regiomanager Drenthe, Groningen en Friesland
T 06 53 32 85 01
ellens@recron.nl

https://www.drenthe.nl/nl/ondernemers/gastvrij-drenthe

« Terug