RECRON ondernemers staan klaar om de spreiding van toerisme te faciliteren

Holland TOPcamping Fotografie-Zomer-2015-LakeviewLodge-HR-(12).jpg

Vandaag (24 januari) vond een convocatie rondetafelgesprek plaats in de Tweede Kamer over de spreiding van toeristen in Nederland. Ondernemers en brancheorganisaties uit de gastvrijheidssector waren hierbij aanwezig en lieten van zich horen.
Monique Van der Sanden pleitte namens RECRON voor het beter spreiden van toeristen over Nederland met als oproep: “Maak het toeristisch aanbod buiten trekpleisters zichtbaar, benut de capaciteit die bij RECRON ondernemers beschikbaar is en maak één minister verantwoordelijk voor toerisme”.

Toeristen beter spreiden over Nederland vindt RECRON een goed idee. Nederland kent veel prachtige plekken en meer mensen zouden van deze plekken moeten kunnen genieten. De ondernemers aangesloten bij RECRON hebben capaciteit beschikbaar om de druk op toeristische trekpleisters te verminderen. "Onze leden bieden kwalitatief goede overnachtingsplekken en recreatiemogelijkheden, ook buiten de gebaande paden en staan klaar om deze optimaal te laten aansluiten bij het vraagstuk waar Nederland voor staat", aldus Monique Van der Sanden.

Om toeristen te verleiden niet of niet alleen naar de grote trekpleisters te gaan, is het nodig om minder bekende gebieden in ons land op de kaart te zetten. Zowel de toerist uit het buitenland als de binnenlandse toerist moet kennis maken met de diverse schoonheid en de vele bruisende plaatsen die wij hebben. Door het toerisme beter te spreiden, kan de algehele kwaliteitsbeleving van toeristen omhoog én worden de knelpunten veroorzaakt door een te grote concentratie bezoekers verminderd. Een verrijking die meerwaarde oplevert voor de gast maar ook een bijdrage levert aan de werkgelegenheid en leefbaarheid van het bruisend buitengebied. Daarom is RECRON voorstander van het creëren en promoten van strategische locaties met cultuur- & natuurhistorische waarde die daaraan bijdragen.

De RECRON ondernemers staan klaar om de spreiding van toerisme te faciliteren. De eenzijdige promotie van Amsterdam was succesvol in termen van groei van het aantal toeristen. De keerzijde is de druk op de stad die een bedreiging vormt voor de kwaliteit op lange termijn. De oplossing is het benutten van het verblijfsaanbod dat er nu al is bij bestaande ondernemers in heel Nederland. RECRON leden bieden aantrekkelijke verblijfsmogelijkheden in het buitengebied. Door deze overnachtingsmogelijkheden te benutten is er direct capaciteit beschikbaar om toeristen te spreiden. Zo neemt de piekbelasting af voor de toeristische centra en creëren we de mogelijkheden om heel Nederland te beleven als toeristische bestemming. Deze aanpak vraagt om centrale regie. Om verkokering tegen te gaan is het wenselijk dat er één minister de verantwoordelijkheid neemt over toerisme.  

Oproep aan Tweede Kamer:

“Maak het toeristisch aanbod buiten trekpleisters zichtbaar, benut de capaciteit die bij RECRON ondernemers beschikbaar is en maak één minister verantwoordelijk voor toerisme”

Lees (luister) ook: 

Meer informatie
Duco Hoogland
RECRON Manager Public Affairs
 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Standpunt RECRON spreiding toeristen in NL.pdf72.7 kBapplication/pdfdownload

« Terug