Gelderland koopt en vernieuwt verouderde vakantieparken

verrommeld huisje op park veluwe.jpgmaandag 05 februari 2018

De provincie Gelderland en elf Veluwse gemeenten, waaronder Harderwijk en Apeldoorn, gaan verouderde vakantieparken opkopen en opknappen. Daarnaast krijgen recreatieondernemers die hun bedrijf willen vernieuwen een financieel steuntje in de rug. De provincie trekt vier miljoen euro uit voor dit plan. Gedeputeerde Staten hebben deze week ingestemd met de oprichting van de Ontwikkelingsmaatschappij Vitale Vakantieparken (OVV).

Nu ligt de bal bij de fracties. Op 7 maart besluiten Provinciale Staten of er geld wordt vrijgemaakt voor het plan. RECRON is erg actief en betrokken bij dit onderwerp. In dit artikel van de Stentor leest u meer hierover.

In Harderwijk worden binnenkort daadwerkelijk vier vakantieparken omgevormd tot, in dit geval, woonwijken. Hiertoe heeft de gemeenteraad afgelopen januari besloten. RECRON juicht dit van harte toe. Het is bewonderenswaardig dat Harderwijk zijn nek uitsteekt. RECRON Regiomanager Ivo Gelsing vindt echter wel dat er iets tegenover moet staan.  “De resterende recreatiebedrijven moeten wel meer ruimte krijgen van de gemeente.” Zie ook het artikel in de Stentor hierover.

« Terug

Archief > 2018 > februari