Haagse Dag RECRON

ledendag den haag 7 maart 2018.jpgdinsdag 13 maart 2018

Woensdag 7 maart kwamen 25 leden naar Den Haag voor onder andere het Algemeen Overleg Toerisme. Alexander Bakker, politiek verslaggever van de Telegraaf, gaf een inkijkje in hoe de krant nieuws maakt. Wanneer wordt nieuws gebracht als feit en wanneer als mening? Hoe zorg je ervoor dat nepnieuws niet zomaar overgenomen wordt? Na zijn inleiding ondervroegen de aanwezigen hem over zaken die in hun bedrijf spelen en eigenlijk de krant zouden moeten halen. Ook de rol van de Telegraaf bij politieke kwesties, zoals het aftreden van een minister kwam aan bod. Na de lunch bekeken we het Algemeen Overleg spreiding toerisme.

Het viel op dat het veel over de problemen in Amsterdam ging en minder over onze sector en oplossingen on toerisme beter te spreiden over Nederland. Wel organiseert staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat binnenkort een toerismetop. Het lijkt erop dat ze deze alleen voor bestuurders toegankelijk wil maken, terwijl er natuurlijk ook ondernemers moeten aanschuiven!
Als afsluiting borrelden we in Nieuwspoort, het parlementaire perscentrum, waarbij kamerleden Jan Paternotte (D66) en Mahir Alkaya (SP) langskwamen om informeel na te praten en het glas te heffen. Volgend jaar weer!

 

« Terug

Archief > 2018 > maart