Zo verdien je meer aan je drankverkoop

Van Duijnen 1.jpgzondag 10 juni 2018

Als recreatieondernemer moet je meestal in een relatief korte periode je geld verdienen. Je wil graag een goede marge op je drankverkoop, maar dat lijkt niet altijd haalbaar. Wil je weten hoe je zelfs met on-ervaren of wisselende oproepkrachten je marge op jouw drankomzet verhoogt? Of hoe je met de inzet van minder personeel toch je gasten tevreden houdt? Lees hier hoe je het maximale uit jouw horeca kunt halen en jouw bar ‘future proof’ maakt.

Als eerste in Nederland komt marktleider Van Duijnen Horeca Service met ‘de bar van de toekomst’ en introduceert het innovatieve Smart TAP platform (Smart Tap & Automatisering Platform). Door moderne technieken kan je hiermee in een overzichtelijk dashboard de drankenstromen in je bedrijf altijd (24/7), real time en overal (via de cloud) monitoren, beheersen en professionaliseren.

Zo krijg je tools in handen om je bedrijf beter te managen met als belangrijkste voordeel een hoger rendement uit je drankverkoop. Denk aan 24/7 inzicht in de drankenstromen, automatische alert-meldingen bij verschillen tussen wat getapt en betaald is, meldingen als temperatuur van koelingen toeneemt bijv. als iemand de koelcel-deur niet goed heeft dichtgedaan, tank of bierfust leegdetectie systeem of het aansturen van zelftaps waarbij gasten zelf aan hun tafel een biertje kunnen tappen.

Minder personeel en meer omzet

Het komt steeds vaker voor. Gasten die zelf hun drankjes tappen aan hun tafel of een zelftapwand. Uit de praktijk blijkt dat ze het dit erg leuk vinden en ook prettig dat zij niet op de bediening hoeven te wachten. Met de komst van speciaalbier kan je jouw gasten bijvoorbeeld aan een tapwand verschillende biersoorten laten proeven.

Lees hier de ervaringen van Rick Post van herberg de Compagnie en Brouwerij de Werf uit Enkhuizen. 

Voor ho(s)tels als Cityhub en Star Lodge hotels heeft Van Duijnen een uniek zelfbedieningsconcept ontwikkeld waarbij de gasten zelf hun warme en koude dranken tappen en betalen met een pasje of armband. Zo hoeven deze ondernemers minder personeel in te zetten maar ook hun gasten zijn enthousiast.

 

Maar ook als je werkt met bedienend personeel, zijn er legio mogelijkheden om makkelijker, efficiënter en winstgevender te werken.

 

Margeverbetering, ook met minder ervaren krachten achter de bar


Je kan je rendement uit je drankverkoop tot wel 30% verhogen, door ervoor te zorgen je altijd perfecte biertjes tapt zonder dat er veel bier naast het glas wegstroomt. En door het juiste maatje wijn of sterke drank te schenken. Maar ook het terugdringen van ongezien drankjes weggeven, te hoge eigen consumptie of vergeten aan te slaan levert je direct geld op. Personeel drinkt vaak meer dan je denkt, lees ook hoe andere horecaondernemers daarop bezuinigen of hoe zij het weggeefprobleem en diefstal voorkomen.

Dit kan allemaal heel eenvoudig door te werken met geautomatiseerde taps (voor bier, wijn, gedistilleerd of fris). Zo tapt zelfs de onervaren tapper altijd het perfecte biertje en worden alle getapte drankjes geregistreerd. Zo voorkomt je verspilling en heb je direct inzicht in je drankverbruik.

Vanuit een dashboard of alarm-meldingen via je mobiele telefoon kan je zelfs vanuit je huis of vakantieadres precies zien wat er getapt (en betaald) is zodat je direct kunt ingrijpen als er iets niet klopt. Ook kan je personeel naar huis sturen als je ziet dat het rustig is.

Voor nog meer tips om meer rendement uit je bar te halen lees ook onze blog.

Wist je trouwens dat het in veel gevallen mogelijk is om bestaande tapinstallaties te automatiseren?

Meer informatie en/of een afspraak 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met Van Duijnen Horeca Service die topleverancier van RECRON is.
Bel of mail naar 036-538 78 78 of judith.laurman@vanduijnen.nl.

We sparren graag met je over hoe je je winstgevendheid kunt verhogen.
Kijk voor meer informatie op www.vanduijnenhoreca.nl.

 

« Terug

Archief > 2018 > juni