Zijn uw medewerkers zich bewust van de risico’s online?

cyber risico scan.jpgdinsdag 10 april 2018

Alleen technologische maatregelen maken uw recreatiebedrijf nog niet veilig voor cybercrime. Uw eigen medewerkers zijn een belangrijke risicofactor als het om digitale criminaliteit gaat. Zo blijkt uit onderzoek van de Haagse Hogeschool dat 1 op de 5 recreatiebedrijven slachtoffer is geweest van ransomware nadat een medewerker op een malafide link klikte.

Ransomware kost het mkb klauwen met geld. Niet alleen kiezen veel ondernemers ervoor om het losgeld voor hun gegijzelde bestanden te betalen, in de tijd dat de bestanden versleuteld zijn, kunt u niet doorwerken. Natuurlijk weet u dat u geen bestanden of links van onbekende afzenders moet openen, maar wat doen uw medewerkers wanneer ze een e-mail ontvangen die afkomstig lijkt van u en waarbij een werkgerelateerd document zoals een Wordbestand zit? Cybercriminelen worden steeds professioneler en waar nepmailtjes voorheen nog afkomstig waren van Saoedische prinsen of in slecht Nederlands waren geschreven, zijn ze tegenwoordig niet meer van echte mails te onderscheiden.

Naast technologische bescherming is het dus cruciaal om uw mensen bewust te maken van de gevaren van cybercrime. Alleen door bewustwording onder uw personeel bereikt u als ondernemer een bepaalde staat van beveiliging. De zwakste schakel in security blijft immers altijd de mens. Op de website van Veilig Zakelijk Internetten kunt u uw kennis over security testen en bovendien een gratis risicoscan uitvoeren die u vertelt hoe het staat met de beveiliging van uw bedrijf.

Normaal gesproken kost deze risicoscan 300 euro, maar doordat MKB-Nederland en de overheid het belangrijk vinden dat het Nederlandse mkb goed beveiligd is, is de scan nu tijdelijk gratis. Laat deze kans dus niet liggen om inzicht te krijgen in uw huidige staat van security.

Doe de gratis Cyber Risico Scan

Veilig Zakelijk Internetten is een gezamenlijk initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Meer informatie of contact via info@veiligzakelijkinternetten.nl.

RECRON heeft een "leidraad voor recreatiebedrijven" over de privcacywetgeving opgesteld. Download hier.

« Terug

Archief > 2018 > april