Van Facebook naar Faceback

Facebook.pngwoensdag 18 april 2018

De afgelopen week heb ik met meer dan normale belangstelling gekeken naar het mogelijke gebruik en misbruik rond Facebook en eerlijk gezegd, nadat ik veel gezien en gehoord heb, weet ik het nog steeds niet. Ik moet er wel bij zeggen dat ik zelf ook facebook heb, maar daar is ook alles mee gezegd. Ik doe er weinig mee.

De afgelopen week ben ik eens goed gaan kijken naar mijn eigen facebookaccount om te zien wat voor informatie er nu allemaal opstaat en ik moet eerlijk zeggen dat er een wereld voor me open is gegaan.

  

  • Nooit geweten dat sommige vrienden van mijn konden koken en dit zelf elke dag doen.
  • Ook een verrijking dat ik nu weet dat sommige mensen met hun hond gaan wandelen.
  • Vrienden, van wie ik dacht dat ze het heel druk hadden, houden zich bezig met kinderlijke spelletjes.
  • Mensen die te pas en te onpas laten zien hoe slim dat ze zijn en een IQ hebben van 145, omdat ze drie vragen goed beantwoordt hebben.
  • Hoeveel zooi mensen in huis hebben en dit, behalve op marktplaats, ook hier proberen kwijt te raken.
  • Als er iets is gebeurd in onze samenleving, hoeveel deskundigen we wel niet hebben in Nederland en dat we daarna het liefst reageren op reacties van mensen die we niet kennen.
  • We als we iets geklust hebben in huis bevestiging van anderen vragen of we het plankje goed hebben opgehangen.
  • We graag willen laten zien hoeveel we hebben gelopen en in welke tijd en dat alleen maar om te bewijzen dat we niet de hele tijd op facebook zitten.
  • De vakantiefoto’s er weer aankomen, die er weer voor zorgen dat ik me schuldig ga voelen omdat ik met de kinderen naar Zoutelande (bedankt Blof) ga in plaats van Bali
  • Enzovoort

Kortom ik heb genoten van Facebook en ben tot de conclusie gekomen dat mensen graag iets delen en daarom op feedback willen. En dan niet alleen van vrienden of bekenden, maar ook van anderen.

Dit is de reden waarom we bij onze Lunchrooms Bij PUUR ook begonnen zijn met een training “van Facebook naar Faceback”. En dan niet via de Ipod, laptop of telefoon maar gewoon live.

Probeer nu eens te achterhalen wat de wensen van de gast zijn en maak derhalve er eens oprecht een praatje mee.

De eerste reacties zijn verrassend, de gasten vertellen wat ze in de omgeving komen doen, stellen vragen en natuurlijk het allerbelangrijkste ze genieten van de aandacht die ze verdienen.

En eerlijk gezegd zou ik het wel leuk vinden als deze gasten het dan op facebook zouden zetten.

 

Voor informatie over onze Faceback training kunt u contact opnemen met: 

Bureau PUUR 

De Run 1131

5503 LB Veldhoven

0402350760

info@bureaupuur.nl

Bureau Puur is een door Kikk-recreatie erkende opleider en verzorgt met regelmaat een blog voor RECRON

« Terug

Archief > 2018 > april