Gevarieerd programma Wereld Toerisme Event

Wereld Toerisme Event RECRON Recreatie.JPGwoensdag 05 september 2018

Met meer dan 25 presentaties en workshops biedt het internationale Wereld Toerisme Event op 27 september in Nijmegen een zeer interessant en veelzijdig programma over duurzaam toerisme.


“Het thema van dit jaar, Creating better places together, is vertaald in uiteenlopende presentaties en workshops, die voor elk wat wils bieden. De vele wereldwijde innovaties en voorbeelden van duurzame ontwikkelingen zullen de bezoekers zeker inspireren, aldus de organisatie.

Keynotespreker Brian T. Mullis, lid van de Travel & Tourism Group van het World Economic Forum, zal uitleggen wat de rollen van de verschillende stakeholders zijn in het verduurzamen van bestemmingen. In de andere parallelsessies en workshops komen uiteenlopende onderwerpen, best practices en inspirerende voorbeelden aan de orde, variërend van het succesvol implementeren van circulaire business modellen tot de vraag hoe je consumenten kunt verleiden om groene keuzes te maken. Aan het eind van de dag worden de Green Destinations & QualityCoast Awards 2018 uitgereikt.
Het Wereld Toerisme Event is er voor iedereen die direct of indirect met duurzaamheidsaspecten in toerisme en recreatie te maken heeft: touroperators, toeristische ondernemers zoals hoteliers, vakantieparken, recreatie- en horecabedrijven, overheden, adviseurs, toeleveranciers op allerlei terreinen van het verduurzamen van bestemmingen in binnen- en buitenland.  

Het volledige programma staat vanaf 5 september op www.wereldtoerismeevent.nl. Op de site zijn ook toegangskaarten voor het event te bestellen.

Het Wereld Toerisme Event vindt plaats op de internationale World Tourism Day, 27 september in De Lindenberg in Nijmegen, de Groene Hoofdstad van Europa in 2018.

Bij de organisatie zijn het MVO Netwerk Toerisme, de ANVR, de Vereniging van Kleine Reisorganisaties (VvKR), Green Destinations, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland betrokken.

« Terug

Archief > 2018 > september