Landelijk onderzoek naar elektriciteitsmeters op recreatiebedrijven

Kilowattuurmeter_dubbel_tarief energie.jpgdonderdag 06 september 2018

Het Agentschap Telecom van het Ministerie van EZ en Klimaat start binnenkort met een landelijke onderzoek of energiemeters in de recreatiesector voldoen aan de wettelijke eisen. Al in 1997 en later in 2006 en 2012 heeft het Ministerie gewezen op de verplichting voor recreatieondernemer om binnen hun elektriciteitsnetwerken te werken met goedgekeurde meters.

RECRON heeft daarover indertijd uitvoerig gecommuniceerd met u en ook met installatiebedrijven en tegelijkertijd uitstel bepleit (en gekregen) van handhaving op dit punt door het Agentschap. De sector heeft daarbij een behoorlijke tijd gekregen om oude en niet gekeurde meters te vervangen voor goedgekeurde elektriciteitsmeters. Inmiddels is die tijd verstreken en zal het Agentschap een onderzoek starten of de eisen die aan energiemeters worden gesteld nu worden nagekomen door de sector.
De onderzoeken van het Agentschap zijn a-selectief en worden niet van te voren aangekondigd. Het kan dus zijn, dat de inspecteur van het Agentschap bij u op bezoek komt. U wordt gevraagd om dan medewerking te verlenen. Inmiddels hebben we vernomen dat de eerste bezoeken in Drenthe al geweest zijn.
Bijlage: brief Agentschap
Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Ministerie EZ onderzoek naar gebruik energiemeters Recreatieparken.pdf339.5 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2018 > september