Vouchers voor vier Drentse familiebedrijven

Vouchers voor Drenthe.jpgmaandag 01 oktober 2018

Vier Drentse familiebedrijven hebben donderdag 27 september 2018 een voucher ‘Duurzaam Drents Familiebedrijf’ ontvangen uit handen van gedeputeerde Henk Brink.

Met de voucher kunnen de familiebedrijven expertise inhuren voor begeleiding bij bedrijfsopvolging of herinrichting van de bestuursstructuur.

Het gaat om:

  • Kort Mechanisatie uit Zwiggelte
  • Kloeze staalbouw uit Zuidwolde
  • Melkveebedrijf Enting uit Zuidveld
  • Camping De Vledders uit Schipborg.


“Familiebedrijven zijn belangrijk voor de Drentse economie. In omzet en werkgelegenheid vormen zij het fundament van de Nederlandse economie. Voor hun voortbestaan is het van belang dat er meer gerichte ondersteuning wordt geboden en dat ook in het onderwijs meer aandacht is voor de problematiek waar familiebedrijven tegenaan lopen”, aldus gedeputeerde Henk Brink.

Vouchers

De vouchers kunnen worden aangevraagd vanuit het project ‘Duurzame Drentse familiebedrijven’, dat onderdeel is van het projectplatform Ik Ben Drents Ondernemer. De regeling is ingesteld om familiebedrijven, die een grote rol spelen in het MKB in Drenthe, gerichte aandacht en ondersteuning te kunnen bieden. Familiebedrijven kunnen de vouchers aanvragen via de website ikbendrentsondernemer.nl onder het kopje vouchers.

Samenwerking

Provincie Drenthe werkt in het project ‘Duurzame Drentse Familiebedrijven’ samen met Hogeschool Windesheim, VNO NCW MKB Noord, de Metaalunie, RECRON en LTO Noord en DAJK (Drents Agrarisch Jongeren Kontakt). Gezamenlijk brengen ze knelpunten die familiebedrijven ervaren in kaart en vanuit hun eigen expertise helpen ze actief mee om het project en de voucherregeling onder de aandacht te brengen. 

Meer informatie 

Heeft u vragen over dit project of wilt u meer informatie, neem contact op met RECRON Regiomanager Drenthe: Petra Ellens.
Ellens@recron.nl / T 06 53 32 85 01

« Terug

Archief > 2018 > oktober