RECRON voorzitter Cees Slager in gesprek met Tweede Kamerleden

CS VKC J+VIMG_9836@rolfvankoppenfotografie.JPG

RECRON voorzitter Cees Slager in gesprek met Tweede Kamerleden (@rolfvankoppenfotografie)

dinsdag 02 oktober 2018

Samen met diverse andere brancheverenigingen heeft RECRON de vaste Kamercommissie Justitie en Veiligheid op 25 september bijgepraat over de veiligheidsvraagstukken waar ondernemers mee te maken krijgen. Het doel van de bijeenkomst, georganiseerd door MKB-Nederland, was om de aanwezige Tweede Kamerleden een reflectie te geven van de uitwerking van landelijk veiligheidsbeleid en een voorzet te doen voor mogelijk verbeteringen.

RECRON voorzitter Cees Slager betoogde namens de verschillende branches dat de aanpak van ondermijning in het publieke domein een gezamenlijk uitdaging is. Landelijke en lokale overheden moeten terughoudend zijn om ondermijningsvraagstukken eenzijdig op het bordje van de ondernemer neer te leggen. Als voorbeeld kan gedacht worden aan de plaatsing van arbeidsmigranten of woningzoekenden op recreatieparken, omdat de gemeente zelf geen huisvestingsmogelijkheden meer heeft.

MKB-Nederland heeft een manifest uitgebracht waarin alle oproepen vanuit de branches aan de Tweede Kamer zijn gebundeld. Ook RECRON heeft hiervoor een belangrijke bijdrage geleverd. U kunt dit manifest doorlezen en downloaden via https://www.mkb.nl/sites/default/files/speerpunten_justitie_en_veiligheid.pdf

« Terug

Archief > 2018 > oktober