Geld besparen door slimmer energie in te kopen

Gazprom Energy.pngwoensdag 10 oktober 2018

Voor veel recreatieondernemers is het afsluiten van een energiecontract last minute werk. Een nieuw contract wordt pas afgesloten als het oude verloopt. Maar wie een actieve focus heeft op zijn energiecontract kan veel kosten besparen.

Het grootste deel van uw energieprijs wordt bepaald door het moment waarop u inkoopt. En dat is voor de meeste recreatieondernemers een volstrekt willekeurig moment. Doorgaans  verdiept de ondernemer zich pas in het nieuwe contract, wanneer het oude afloopt. En daarmee is hij overgeleverd aan de flinke prijsschommelingen op de energiemarkt.

Maar het kan ook slimmer. Want u kunt nú al energie inkopen voor de toekomst – zelfs tot 2023. U behoudt dan uw huidige contract, maar u weet dan wél wanneer uw nieuwe contract ingaat, gedurende welke periode deze loopt en wat de kosten zijn. Uw inkoopmoment is dan niet langer willekeurig: u stapt in wanneer de marktprijzen het gunstigst zijn. Bovendien heeft u gedurende een langere periode zekerheid op het gebied van uw energietarieven, zodat u veel gemakkelijker kunt budgetteren.  

Zekerheid en scherpe prijzen

Een actieve focus op het energiecontract kan dus geld opleveren. Roompot Recreatie heeft dat inmiddels ondervonden. In samenwerking met een energieadviseur heeft het bedrijf zijn energie voor langere tijd vooruit nu al ingekocht, tegen gunstige tarieven en voorwaarden. Persoonlijk klantcontact, flexibiliteit in het aan- en afmelden van accommodaties en scherpe prijzen waren voor Roompot de belangrijkste overwegingen bij de keuze, naast leveringszekerheid van een betrouwbare partij die zich flexibel opstelt.

Recreatieondernemers die slim energie willen inkopen en meer grip willen hebben op de inkoopprijzen doen er goed aan om een duurzame relatie aan te gaan met een energieadviseur en/of –leverancier die kennis heeft van de recreatiemarkt. Regelmatig contact met elkaar over energie betaalt zich terug in de vorm van zekerheid op de langere termijn en gunstige energietarieven. 

Meer informatie 

Gazprom Energy, ‘s-Hertogenbosch   
Energy-Check, Zwolle
www.gazprom-energy.nl 

 

    

 

« Terug

Archief > 2018 > oktober