KWh meters moeten een keur hebben; check en/of upgrade uw elektrische installaties

seijsener elektrische kast.JPGwoensdag 24 oktober 2018

Veel recreatieondernemers hebben onlangs bezoek gehad van het Agentschap Telecom. Zij voeren nu de controles uit met betrekking tot de toegepaste meters in de recreatiesector. Indien geen kWh meters met MID keur zijn toegepast, dan dienen deze binnen 2 maanden te worden vervangen zo wordt het Agentschap Telecom bezoek later in een brief aan de bezochte recreatieondernemers bevestigd. KWh meters moeten een keur hebben, en uw elektrische installatie is mogelijk aan een up-grading toe. Waar moet u op letten?

Een oud onderwerp is opnieuw actueel!

Dertig a veertig jaar geleden werden recreatiebedrijven en RECRON regelmatig bezocht door het IJkwezen, de afgelopen 15 jaar was dat Verispect. Deze organisaties controleerde of de toegepaste kWh meters in de terreinkasten wel ge-ijkt waren.

Vanaf rond 1960 zijn in de recreatiesector gebruikte kWh meters als tussenmeters toegepast. Meters die op 0 waren gezet, gereviseerd en opnieuw gespoten. De laatste jaren zijn steeds meer elektronische slimme meters toegepast. Meters die steeds betrouwbaarder werden, een hele kleine bouwmaat hebben en met/zonder MID keur geleverd worden.

Check uw terreinkasten - waar moet u op letten?

  • Voldoen uw kasten buiten de kWh meters, wel aan de voorschriften? (vlg. NEN 1010)
  • Wanneer is uw Elektrische installatie periodiek het laatst gekeurd? (vlg. NEN 3140) (met periodiek wordt bedoeld eens in de 3 à 5 jaar afhankelijk van de klimatologische omstandigheden/locatie)
  • Zijn de aardlekschakelaars wel per aansluiting toegepast, en niet nog op de oude voorschriften gebaseerd 1 op 4 of 1 op 6 aansluitingen?
  • Had u de automaatwaarde al veel eerder willen verhogen van 6 naar 10 of 16 A?

Kortom allemaal vragen die logisch zijn, maar waar het antwoord niet altijd JA zal zijn. Het najaar of de winter is het moment om eens kritisch naar uw kasten te kijken en deze eventueel aan te passen. Daarna kunt u alle bovenstaande vragen keurig met JA beantwoorden. Dat geeft een veilig en goed gevoel als er iets gebeurt, de verzekering ernaar vraagt of er weer controles komen.

Laat een expert met u meekijken

Wilt u advies, uw kabelnetwerk ombouwen of inruilen? Of denkt u over autolaadpunten, zonnepanelen of warmtepompen (mede door het wegvallen van aardgas). Kortom is ook uw huidige netbeheer aansluiting nog voldoende om het volgende seizoen zonder problemen door te komen?

Bel voor advies of vrijblijvend gesprek

Gewoon even bellen en in een enkel goed gesprek met 55 jaar ervaring aan tafel bent u weer helemaal bij.

Seijsener Rekreatietechniek
T 075- 6 810 610    
info@seijsener.nl
https://www.seijsener.com/

« Terug

Archief > 2018 > oktober