Subsidie voor recreatieondernemers met vernieuwende ideeën 

ikbendrentsondernemer.nl.PNGwoensdag 28 november 2018

De provincie Drenthe is op zoek naar recreatieondernemers met vernieuwende ideeën. Doel is het vergroten van de variatie in aanbod van vakantieverblijven en dagattracties voor toeristen en dagjesmensen in Drenthe. Vanaf 1 januari 2019 kunnen recreatieondernemers in de dag- en verblijfsrecreatie een beroep doen op de subsidieregeling Vrijetijdseconomie Drenthe 2019.

Regeling 

In 2019 is €500.000,-- beschikbaar voor nieuwe en onderscheidende projecten van recreatieondernemers in de dag- en verblijfsrecreatie. Zij krijgen een bijdrage van 30% als de totale projectkosten tussen de €50.000,-- en €80.000,-- bedragen en van 40% bij totale projectkosten van meer dan €80.000,-- met een maximum van €75.000,--. De start van de werkzaamheden voor het project moet binnen een half jaar na de beschikking plaatsvinden. De subsidie kan gedurende het gehele jaar worden aangevraagd. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.provincie.drenthe.nl/subsidieloket. 
 

Projecten 2018 

In 2018 kregen negen projecten subsidie vanuit de regeling Vrijetijdseconomie Drenthe. Het gaat onder andere om de aanleg van ‘Stoerste speeltuin van Drenthe’ van Joytime Vrijetijdsactiviteiten in Grolloo, de bouw van saloon- en kasteellodges voor families op de camping bij attractiepark Drouwenerzand en een Trefpunt voor Eten, Animatie, Spelen En Recreatie (T.E.A.S.E.R.) op vakantiepark Witterzomer met als eyecatcher een unieke indoor speeltuin, voor kinderen van 0 – 14 jaar. 

Meer informatie en advies

Neem voor advies over de subsidiemogelijkheden contact op met John Boersma, adviseur Ik Ben Drents Ondernemer via 0592-365515 of post@drenthe.nl onder vermelding van ‘Subsidieregeling Vrijetijdseconomie Drenthe 2019’. Voor meer informatie over de subsidieregeling kunt u contact opnemen met team Subsidies en Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw regiomanager Petra Ellens (ellens@recron.nl) Inkoop van provincie Drenthe via 0592-365555 of via post@drenthe.nl. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw regiomanager Petra Ellens via ellens@recron.nl.

« Terug

Archief > 2018 > november