Preventief beleid tegen prostitutie op vakantieparken

illegale prostitutie.PNGdonderdag 19 oktober 2017 13:41

Op 2 oktober kwamen deskundigen bij elkaar rond het thema van illegale prostitutie om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Initiatiefnemer was Defence for Children – ECPAT Nederland. Duidelijk is dat de hotelsector al verder is met preventief beleid en dat door verschuiving in de markt vanuit het ‘waterbed-effect’ vakantieparken er ook in toenemende mate mee te maken kunnen gaan krijgen. RECRON wil recreatieondernemers graag ondersteunen bij het oppakken van signalen en het opzetten van preventief beleid.

Wat zijn de ervaringen binnen de recreatiebranche en wat kan zij doen om illegale prostitutie tegen te gaan? Tijdens de Ronde Tafeldiscussie van 2 oktober  in Leiden over illegale prostitutie in Nederlandse hotels en vakantieparken bleken veel partijen aan tafel ervaringen te hebben met situaties in het (recente) verleden. Er is inmiddels een signaleringskaart voor vakantieparken opgesteld.

Veel gemeenten hebben beleid vertaald in de APV (Algemene Plaatselijk Verordening). Prostitutie in een hotel of vakantiepark valt daarmee onder strijdigheid met de APV en dan kom je in veel gevallen bij de ‘bestuurlijke boete’ uit. Maar vaak zit achter prostitutie ook mensenhandel en dat valt onder het strafrecht. Zie voor meer informatie deze factsheet.

Inmiddels is er een concepttraining opgesteld in samenwerking met Defence for Children – ECPAT Nederland voor vakantieparken die hun preventiebeleid willen versterken.

Meer informatie

Arthur Helling
helling@recron.nl
T 06 53 77 89 77

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Factsheet prostitutie in NL.pdf213,6 kBapplication/pdfdownload
Signalenkaart illegale prostitutie vakantieparken.pdf132,3 kBapplication/pdfdownload
Labels
Bedrijfsgroep - Concerns
Bedrijfsgroep - Groepsaccommodaties
Bedrijfsgroep - Kampeer en Bungalow
Ledenportal homepage nieuws
Provincie - Drenthe
Provincie - Flevoland
Provincie - Friesland
Provincie - Gelderland
Provincie - Groningen
Provincie - Limburg
Provincie - Noord-Brabant
Provincie - Noord-Holland
Provincie - Overijssel
Provincie - Utrecht
Provincie - Zeeland
Provincie - Zuid-Holland
Publiek Nieuws
RECRON Intern

« Terug

Nieuwsarchtief > 2017 > oktober