Beheerplannen Westduinpark & Wapendal en Solleveld & Kapittelduinen ter inzage

Water bij duinen en hollandse wolken.jpgwoensdag 31 oktober 2018 13:33

Op de Natura 2000-Beheerplannen Westduinpark & Wapendal en Solleveld & Kapittelduinen is beroep mogelijk van 16 oktober tot en met 26 november 2018.

Duinnatuur

Tussen de Nieuwe Waterweg en Den Haag liggen 2 bijzondere duingebieden, Solleveld & Kapittelduinen en Westduinpark & Wapendal. De aanwezige duinnatuur hier is zo bijzonder, dat de gebieden zijn aangewezen als Natura 2000-gebied. Om deze bijzondere natuur te behouden moet er voor elk gebied een beheerplan komen.

Beheerplan

De provincie Zuid-Holland heeft, met medewerking van diverse overheden en maatschappelijke partijen, voor beide gebieden een beheerplan opgesteld voor de periode 2018-2023. In een beheerplan staat welke maatregelen er worden genomen om de bijzondere natuur te beschermen. Ook staat erin welke activiteiten er in en rond het gebied mogen plaatsvinden. Voor beide natuurgebieden is dit het tweede beheerplan. Het eerste beheerplan geldt sinds 2012.

Beroep

Wie beroep wil aantekenen tegen de beheerplannen, kan dat doen bij de rechtbank van het arrondissement waar zijn of haar gemeente onder valt. De beroepstermijn voor beide beheerplannen loopt van 16 oktober tot en met 26 november 2018.

Tijdens deze beroepstermijn ligt het definitieve beheerplan voor Westduinpark & Wapendal ter inzage op het Provinciehuis, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het gemeentehuis in Den Haag.

Het definitieve beheerplan voor Solleveld & Kapittelduinen ligt tijdens deze beroepstermijn ter inzage op het Provinciehuis, op het ministerie van LNV en in de gemeenten Den Haag, Westland en Rotterdam.
Ook zijn de beheerplannen te raadplegen op www.zuid-holland.nl/terinzage.

Labels
Bedrijfsgroep - Buitensport
Bedrijfsgroep - Concerns
Bedrijfsgroep - Dagrecreatie
Bedrijfsgroep - Groepsaccommodaties
Bedrijfsgroep - Kampeer en Bungalow
Bedrijfsgroep - Overig
Bedrijfsgroep - Sauna's en Thermen
Bedrijfsgroep - Zwembaden
Ledenportal homepage nieuws
Provincie - Drenthe
Provincie - Flevoland
Provincie - Friesland
Provincie - Gelderland
Provincie - Groningen
Provincie - Limburg
Provincie - Noord-Brabant
Provincie - Noord-Holland
Provincie - Overijssel
Provincie - Utrecht
Provincie - Zeeland
Provincie - Zuid-Holland
Publiek Nieuws
RECRON Intern

« Terug

Nieuwsarchtief > 2018 > oktober