Kennissessie energietransitie in Zaandam goed gewaardeerd door leden

Paal Seijsener.jpgwoensdag 14 november 2018 15:17

Op dinsdag 6 november zorgden RECRON, TOP Leveranciers Seijsener en OK Gas voor een kennisuitwisseling en levendige discussie met de aanwezige RECRON-ondernemers over de energietransitie en de gevolgen daarvan voor recreatieondernemers en hun energienetwerk.

Regiomanager Arthur Helling nam de aanwezigen mee in de transitieprocessen vanuit het Rijk op korte termijn met als speerpunten: energiebesparing en windenergie op zee. Met name de informatieplicht per 1 juli 2019 voor bedrijven met een elektriciteitsverbruik groter dan 50.000 kWh per jaar of een verbruik groter dan 25.000 m3 gas per jaar kan nog best wat vragen van individuele ondernemers. Verder gaf hij een doorkijkje in wat er speelt aan discussies en ontwikkelingen op landelijk niveau. Dit in afwachting van de uitkomsten van de landelijke klimaattafels.

Gastheer Seijsener stond stil bij de gevolgen van de energietransitie op parkniveau. Hogere gelijktijdigheid en piekbelasting zullen zorgen voor een forse noodzakelijke verzwaring van het netwerk. Ook de consequenties van bijvoorbeeld zonnepanelen en laadpalen werden aan de hand van rekenvoorbeelden getoond. Het advies van Seijsener was om goed naar je bestaande en toekomstig verdienmodel te kijken.

OK Gas gaf aan dat meer hybride oplossingen aan belang zullen winnen, maar dat gas voorlopig nog wel een belangrijke rol zal blijven spelen in de energiehuishouding.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar bijgaande drie presentaties die hier in pdf zijn te downloaden:

Labels
Bedrijfsgroep - Buitensport
Bedrijfsgroep - Concerns
Bedrijfsgroep - Dagrecreatie
Bedrijfsgroep - Groepsaccommodaties
Bedrijfsgroep - Kampeer en Bungalow
Bedrijfsgroep - Overig
Bedrijfsgroep - Sauna's en Thermen
Bedrijfsgroep - Zwembaden
Ledenportal homepage nieuws
Provincie - Flevoland
Provincie - Noord-Holland
Provincie - Zuid-Holland
Publiek Nieuws
RECRON Intern

« Terug

Nieuwsarchtief > 2018 > november