Toeristische ondernemers presenteren 58 nieuwe routes door Stad en provincie Groningen

Nieuwsbrief Groningen 2013 nummer 2-4.jpgwoensdag 20 maart 2019 11:45

Op de provinciale bijeenkomst van begin maart werden vele nieuwe routes voor gasten in de provincie gepresenteerd. De provincie heeft subsidie hiervoor beschikbaar gesteld en de vele initiatiefnemers gaven op diverse wijzen presentaties van deze routes. Thema van deze bijeenkomst was de vraag welke kant het toerisme op moet de komende jaren.
Volgens regiomanager Ellens is de vindbaarheid van al deze diverse routes een belangrijk aandachtspunt, een centrale portal liefst onder de provinciale Marketing Organisatie ligt hierbij voor de hand.

Toerisme is volgens gedeputeerde Patrick Brouns (CDA) een zéer kansrijke sector voor de Groningse economie. Maar wel is het zaak dat Groningen zich richt op toerisme dat bij de provincie past. De gedeputeerde was ingenomen met het feit dat er deze dag negen nieuwe toeristische initiatieven werden gepresenteerd. Daaronder 58 nieuwe routes voor fietsers, wandelaars of vaarrecreanten. ‘Het is prachtig dat deze initiatieven tot stand zijn  gekomen dankzij samenwerking van ondernemers. In totaal zijn er tachtig ondernemers bij betrokken, en in potentie kunnen  daar nog wel tweehonderd ondernemers bij komen. Dat is voor de ontwikkeling van deze sector zeer belangrijk, want ondernemers denken voortdurend na over wat de consument wil’. De Gedeputeerde was verguld met al deze initiatieven, gedragen door ondernemers, en daardoor ogenschijnlijk levensvatbaar, zeker wanneer die ondernemers er in slagen om samen te blijven werken. In kleinere werkgroepen werd een verdiepingsslag gemaakt met diverse thema''s.

Labels
Bedrijfsgroep - Buitensport
Bedrijfsgroep - Concerns
Bedrijfsgroep - Dagrecreatie
Bedrijfsgroep - Groepsaccommodaties
Bedrijfsgroep - Kampeer en Bungalow
Bedrijfsgroep - Overig
Bedrijfsgroep - Sauna's en Thermen
Bedrijfsgroep - Zwembaden
Ledenportal homepage nieuws
Provincie - Groningen
Publiek Nieuws
RECRON Intern

« Terug

Nieuwsarchtief > 2019 > maart