eLoket Rijksoverheid geopend voor melding energiebesparende maatregelen

Kilowattuurmeter_dubbel_tarief energie.jpgdonderdag 28 maart 2019 14:16

Uiterlijk 1 juli 2019 moeten (recreatie)ondernemers met een jaarverbruik van 50.000 kWh aan elektriciteit of 25.000 m3 gas(equivalenten) rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Met deze informatieplicht willen de overheid en het bedrijfsleven energie besparen stimuleren. Zo krijgt ook de CO2-reductie in Nederland een impuls.

De rapportages kunnen vanaf heden in het eerder aangekondigde eLoket bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland worden ingediend met behulp van uw eHerkenning.

Erkende Maatregelenlijsten

Uitgangspunt voor bedrijven in onze sector voor de informatieplicht zijn de Erkende Maatregelenlijst (EML) voor Sport en recreatie. Deze bevat de energiebesparende maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen. De actuele lijst Sport en Recreatie vindt u o.a. op RVO.nl

Goede voorbereiding loont

  1. Bekijk de introductiefilm Informatieplicht Energiebesparing
  2. Gebruik het Stappenplan informatieplicht energiebesparing om te controleren of uw bedrijf of instelling aan de informatieplicht energiebesparing moet voldoen.
  3. Heeft u een informatieplicht gebruik dan de Erkende Maatregellijst (EML) Sport en Recreatie en bepaal welke maatregelen op deze lijst voor uw recreatiebedrijf van toepassing zijn. Voer de maatregelen die van toepassing zijn voor 1 juli 2019 uit. Het stappenplan is daarbij een hulpmiddel. Het echte rapporteren doet u in eLoket.
  4. Schaf tijdig eHerkeningsmiddel niveau 1 aan, voor zover u daar nog niet over beschikt. Hoe u dat moet doen, staat in het stappenplan.
  5. Loop voordat u gaat rapporteren de complete EML voor uw bedrijfstak door op uw genomen energiebesparende maatregelen. Zet dan op een rij welke energiebesparende maatregelen u heeft genomen die voor uw bedrijf of instelling een terugverdientijd hebben van 5 jaar of minder.
  6. Rapporteer vóór 1 juli 2019 de door u genomen maatregelen in het eLoket.

Meer informatie vindt u verder op:

Labels
Bedrijfsgroep - Buitensport
Bedrijfsgroep - Concerns
Bedrijfsgroep - Dagrecreatie
Bedrijfsgroep - Groepsaccommodaties
Bedrijfsgroep - Kampeer en Bungalow
Bedrijfsgroep - Overig
Bedrijfsgroep - Sauna's en Thermen
Bedrijfsgroep - Zwembaden
Ledenportal homepage nieuws
Provincie - Drenthe
Provincie - Flevoland
Provincie - Friesland
Provincie - Gelderland
Provincie - Groningen
Provincie - Limburg
Provincie - Noord-Brabant
Provincie - Noord-Holland
Provincie - Overijssel
Provincie - Utrecht
Provincie - Zeeland
Provincie - Zuid-Holland
Publiek Nieuws
RECRON Intern

« Terug

Nieuwsarchtief > 2019 > maart